Conform ordinului semnat de ministrul Sanatatii, incepand de astazi "pretul de raft al medicamentelor ar putea sa scada cu 7 pana la 11 la suta ca urmare a micsorarii adaosurilor comerciale si a taxelor de importator. Masura ieftinirii se aplica numa
Conform ordinului semnat de ministrul Sanatatii, incepand de astazi "pretul de raft al medicamentelor ar putea sa scada cu 7 pana la 11 la suta ca urmare a micsorarii adaosurilor comerciale si a taxelor de importator. Masura ieftinirii se aplica numai medicamentelor care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala, nu si celor care se pot elibera fara reteta. Ieri, distribuitorii si importatorii de medicamente au anuntat ca in cazul in care ordinul ministrului Nicolaescu privind diminuarea adaosurilor comerciale ramane in vigoare, ei vor fi pusi in situatia de "a nu mai putea continua de astazi livrarile catre farmaciile si spitalele care si-au depasit termenele legale de plata". "Ministrul Nicolaescu ne-a spus la intalnirea de miercuri ca ordinul se va aplica asa cum a mai anuntat, adica de la 16 septembrie. Noi i-am propus ca ieftinirea sa nu se aplice si medicamentelor din stoc, caci vom avea pierderi. Nici nu a vrut sa auda. Oricum, nu stim cat de mult va simti lumea reducerea de pret. Pe de alta parte, noi am avea nevoie de doua zile pentru a efectua inventarele", ne-a spus Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.