Senatorul PSD Antonie Iorgovan nu a mai demisionat din partid la insistentele lui Ion Iliescu, desi era hotarat sa faca acest lucru ca raspuns la reactia pesedistilor de a-i retrage sprijinul politic. Reunita miercuri seara, conducerea PSD a decis sa
Senatorul PSD Antonie Iorgovan nu a mai demisionat din partid la insistentele lui Ion Iliescu, desi era hotarat sa faca acest lucru ca raspuns la reactia pesedistilor de a-i retrage sprijinul politic. Reunita miercuri seara, conducerea PSD a decis sa-i ia lui Iorgovan toate functiile detinute in Senat si in Comisia de Integritate Morala a partidului, pedepsindu-l astfel pentru ca a spus ca teza privind Parlamentul unicameral lansata de presedintele Mircea Geoana este cea mai "imbecila" idee pe care a auzit-o in viata lui. De altfel, Iorgovan a iesit ieri dupa-amiaza in fata presei si a spus ca va contesta decizia conducerii partidului, continuand sa sustina ca parlamentul unicameral nu este o solutie potrivita pentru Romania. Intrebat daca Geoana s-a pripit cand a luat decizia de a-i retrage sprijinul politic, senatorul PSD a reactionat promt: "Nu, cred ca altcineva din jurul lui Geoana".
Disconfortul lui Geoana
"Nu aplaud ceea ce a fost ieri (miercuri n.red), dar din punct de vedere strict tehnic, juridic, e o chestiune pe care nu pot sa o calific", a declarat Iorgovan, precizand ca Iliescu a fost cel care l-a convins sa nu-si dea demisia. "In primul rand a folosit argumentul ca si eu l-am convins pe dansul sa nu demisioneze", a continuat senatorul PSD. La randul sau, Geoana a mentionat ca in timpul sedintei grupului senatorial al partidului Iorgovan a avut ocazia sa-si reargumenteze pozitia fata de declaratiile anterioare. "Discutiile pe care le-am avut cu senatorii din grupul PSD au aratat pe de o parte dorinta de a avea disciplina si fermitate in activitatea partidului, dar in egala masura sa aratam ca cei care au facut o greseala grava ieri, cum a fost cea a domnului Iorgovan, trebuie sa fie apreciati si pentru lucrurile mai bune pe care le-au facut in interiorul partidului", a spus Geoana. De altfel, senatorii PSD s-au mai intalnit inca o data, in cursul dupa-amiezii de ieri, pentru a-si spune parerea despre ceea ce i s-a intamplat lui Iorgovan. In finalul acestei sedinte, Geoana a recunoscut ca intreg grupul "a dezavuat" pozitia lui Iorgovan si ca unii dintre pesedisti "au apreciat activitatea politica" a acestuia. Cu toate acestea, liderul PSD a ramas ferm pe pozitii: "Decizia de ieri nu are nici o legatura cu calitatea de senator a lui Iorgovan. A fost o pedeapsa, inaintea celei de excludere din partid". Geoana a evitat sa dea un raspuns transant cand a fost intrebat daca la urmatoarea abatere pesedistul va fi dat afara din partid, multumindu-se sa spuna doar ca o astfel de situatie va fi analizata de conducere. "Dumneavoastra nu de fiecare data sunteti mari amatori de substanta. Vanati numai aspecte de acest gen si cateodata va scapa sensul discursului", a replicat Iorgovan, dand imediat vina pe presa. El a spus ca nu a mai auzit ca cineva, vreodata, sa fie sanctionat astfel pentru aprecieri de acest gen, completand insa "ca nu este incantat" si are "un sentiment de disconfort" pentru cele intamplate. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.