Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are in lucru 117 sesizari privind activitatea unor magistrati, dintre care 60 referitoare la judecatori si 57 la procurori, a anuntat, ieri, presedintele Dan Lupascu, precizan
Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are in lucru 117 sesizari privind activitatea unor magistrati, dintre care 60 referitoare la judecatori si 57 la procurori, a anuntat, ieri, presedintele Dan Lupascu, precizand ca 97 de cazuri au fost deja solutionate, in timp ce restul de 20 sunt inca in lucru. Pe de alta parte, presedintele CSM a precizat ca membrii Comisiei de Disciplina a Consiliului au in lucru 18 dosare cu privire la activitatea judecatorilor, dintre acestea fiind solutionate sase, si 13 referitoare la activitatea procurorilor, dintre care au fost solutionate trei. Din restul de zece, doua au avut ca rezultat inceperea cercetarii penale, opt fiind verificate cu privire la eventuala incalcare a legii penale.
Inspectia judiciara a avut in lucru si 22 de solicitari de aparare a reputatiei magistratiei, dintre care 14 semnate de judecatori si opt de procurori. Printre acestia se afla procurorii Viorica Stoica, care a instrumentat initial dosarul privind plangerea Aliantei PNL - PD fata de membrii fostului BEC, si Flavius Craznic, privind eventuala sa implicare intr-o actiune privind un transport de sase kilograme de cocaina din Venezuela, in 2002, pe care si le-ar fi insusit trei politisti antidrog.
In ceea ce priveste solicitarile respinse, una dintre ele este cea a judecatorului Simona Lungu, acuzata ca ar fi fost protagonista unui film erotic.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.