Una dintre cele mai importante organizatii mafiote de falsificatori de carti de credit care opera in Uniunea Europeana, avand ramificatii in diferite tari, a fost anihilata in Spania. Mai bine de o jumatate de an, agentii Brigazii Judiciare din Valen

Una dintre cele mai importante organizatii mafiote de falsificatori de carti de credit care opera in Uniunea Europeana, avand ramificatii in diferite tari, a fost anihilata in Spania. Mai bine de o jumatate de an, agentii Brigazii Judiciare din Valencia si Unitatea de Combatere a Crimei Organizate si Violentei au supravegheat non-stop ilegalitatile celor 20 de romani care au pus la cale o operatiune de-a dreptul impresionanta.
Dotati cu aparatura de ultima generatie, conducand cele mai scumpe masini din lume, cele trei grupari, care actionau in diverse orase, au reusit sa goleasca conturile mai multor cetateni spanioli si rezidenti. Interesant este faptul ca cei in cauza, condusi de craioveanul Horatiu Constantin T., 32 ani, chiar fabricau documentele cu o masina performanta denumita Posona CLO. Actiunile desfasurate de autoritatile straine au fost coroborate cu informatiile furnizate de ofiterii romani de la Punctul National Focal, lucru care a condus la arestarea membrilor retelei. Este vorba despre Laurentiu M., 38 de ani, Camelia M., 38 de ani, Simona Manuela B., 34 de ani (a carei fiica, in varsta de 2 ani, a fost preluata de centrul pentru Protectia Minorilor), Dragos B., 29 de ani, Ilie C., 40 de ani, Mihai Alexandru N., 19 ani, Valentin Alexandru, 24 de ani, Valentin Constantin B., 25 de ani, Olga I., 21 de ani, Adriana Madalina C., 35 de ani, Maria Magdalena S., 32 de ani, Gabriel B., 34 de ani, Andrei Constantin B., 28 de ani, Camelia C., 33 de ani, Mariana C., 43 de ani, Adrian R., 28 de ani si Dorin L., 36 de ani. De asemenea, au mai fost arestati Zsolt F., 25 de ani, din Ungaria, Aniceia R.D.S., 28 de ani, din Brazilia si Victor G.F., 69 de ani, din Barcelona. Toti sunt acuzati de falsificare de moneda, asociere ilicita, inselaciuni, talharii si sedere ilegala.

"Mike" si "Cal", cei mai tari sefi de banda

Potrivit anchetatorilor spanioli, in urma perchezitiilor realizate la resedintele celor in cauza (4 in Valencia si in El Perello, Alboraya si Xirivella), au fost gasite numeroase instrumente folosite la falsificarea cartilor de credit: aparate de citit, calculatoare, scannere, material informatic pentru clonarea cartilor de credit, masini de plastifiat, documente originale care urmau sa fie masluite, carnete de cec-uri si minicamere video. In timpul cercetarilor s-a stabilit ca membrii bandei erau impartiti in 3 grupari, insa toata lumea se supunea ordinelor lui Horatiu si Mihai Alexandru N., zisi "Mike" si "Cal". La locuintele acestora, oamenii legii au descoperit numeroase bunuri de mare valoare provenind din furturile si jafurile pe care le puneau la cale. Televizoare cu plasma, DVD-uri, haine, parfumuri si cosmetice purtand etichete ale unor firme celebre: Gucci, Versace, Dior, Cacharel, Carolina Herrera, Chanel, Armani etc. Alte dovezi impotriva raufacatorilor le-au constituit chitantele de transfer de bani prin Western Union catre Romania, cartile de credit in "alb", precum si numeroasele documente de identitate false (pasapoarte, carnete de student si de conducere pe numele unor persoane din Ungaria, Italia si Franta).

Libera trecere

Tupeul banditilor a mers atat de departe incat, ca niste infractori care se respecta, si-au confectionat inclusiv legitimatii care sa le asigure accesul oriunde. "Special Police" si "Proteccion Civil" erau cartile de vizita ale mafiotilor care, atunci cand descindeau din Chrysler, Mercedes ori Audi, voiau sa nu le stea nimeni in cale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.