Pentru irakieni, ziua de ieri a fost una a atentatelor pe banda. Terorea a inceput in zori. Ieri dupa-amiaza, la Bagdad, au avut loc doua atentate sinucigase cu masina-capcana. O masina-capcana a explodat in cartierul sunit Azamiyah. Ea a vizat o pat
Pentru irakieni, ziua de ieri a fost una a atentatelor pe banda. Terorea a inceput in zori. Ieri dupa-amiaza, la Bagdad, au avut loc doua atentate sinucigase cu masina-capcana. O masina-capcana a explodat in cartierul sunit Azamiyah. Ea a vizat o patrula a politiei, care se deplasase la locul unde un alt vehicul al politiei fusese atacat. Deflagratia masinii a provocat ranirea a patru politisti. Tirurile precedente au ucis doi politisti si au ranit alti trei. In cartierul Hurriyah, un alt kamikaze si-a detonat masina izbind-o in persoanele care stateau la coada la o fabrica de incarcat butelii. Atentatul a provocat moartea a 11 civili si ranirea altor 14. Anterior acestor doua atacuri s-au comis, in capitala, cinci alte atentate sinucigase, probabil coordonate. Un alt atentat sinucigas, cu masina-capcana, care a vizat un convoi militar american, s-a produs in portiunea dintre gara principala si hotelul Rashid, unde sunt cazati numerosi straini. Exploziile au zguduit capitala intreaga zi. Cel mai sangeros atentat s-a soldat, conform unui ultim bilant provizoriu, cu 114 morti si 156 de raniti. Teroristul sinucigas s-a prezentat drept antreprenor si a atras spre camioneta sa mai multi muncitori in constructii, doritori sa se angajeze. Apoi a detonat bomba. (I.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.