Investitorii pot depune oferte preliminare pentru achizitia CEC pana la sfarsitul lunii octombrie (28 octombrie), in cazul in care acestia nu vor dori o prelungire a termenului, a anuntat, ieri, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Comisia de pr
Investitorii pot depune oferte preliminare pentru achizitia CEC pana la sfarsitul lunii octombrie (28 octombrie), in cazul in care acestia nu vor dori o prelungire a termenului, a anuntat, ieri, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Comisia de privatizare de la CEC a preselectat, recent, toate cele opt banci interesate de preluarea insitutiei de credit romanesti, dupa ce Rabobank s-a retras din cursa. Comisia de privatizare a primit, la 31 august, scrisori de interes de la noua banci: Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A.; EFG Eurobank; National Bank of Greece; OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank - Holding A.G; Societe Generale; Dexia; Erste Bank si Rabobank. Preselectarea investitorilor pentru accesul in camera de date a bancii a avut in vedere trei criterii, si anume un capital mai mare de 1,5 miliarde de euro, un rating de investitii acordat de o agentie recunoscuta si incadrarea in categoria institutiilor financiar bancare de reputatie internationala. In urmatoarea etapa, bancile vor studia situatiile financiare ale CEC, distribuite in patru camere de date. Accesul se va face in doua runde timp de doua saptamani fiecare, incepand cu 19 septembrie. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.