De la ora 22.00, TVR Cultural ofera telespectatorilor, in exclusivitate, o intalnire cu celebrul scriitor si eseist peruan Mario Vargas Llosa. Interviul reprezinta o avanpremiera a sosirii in Romania a scriitorului, invitat de Uniunea Scriitorilor pe
De la ora 22.00, TVR Cultural ofera telespectatorilor, in exclusivitate, o intalnire cu celebrul scriitor si eseist peruan Mario Vargas Llosa. Interviul reprezinta o avanpremiera a sosirii in Romania a scriitorului, invitat de Uniunea Scriitorilor pentru a participa la Festivalul International "Zile si Nopti de Literatura" de la Neptun (17-20 septembrie), in cadrul caruia i se va acorda premiul "Ovidiu". Cu aceasta ocazie, se va lansa la Bucuresti si cel mai recent volum al lui Llosa, "Tentatia imposibilului".
Interviul oferit de TVR Cultural a fost realizat la Madrid, pe 17 august, de Mariana Sipos, una dintre traducatoarele lui Llosa din Romania (a tradus "Sarbatoarea tapului", in colaborare cu Luminita Raut, "Paradisul de dupa colt" si cea mai recenta carte a scriitorului, "Tentatia imposibilului"). Interviul este completat de o serie de materiale de arhiva din viata scriitorului, precum si de secvente din vizita precedenta a lui Llosa la Bucuresti, in 1995, cu ocazia lansarii volumului autobiografic "Pestele in apa".
Asadar, TVR Cultural va invita sa descoperiti cine este, ce scrie si cum scrie Mario Vargas Llosa, de ce a candidat la presedintia tarii sale si de ce se simte ca "Pestele in apa" doar in lumea fictiunii, ce este pseudodemocratia, cum vede lumea de azi si cum vede Romania. Despre toate acestea, dar si despre calatoria sa in Tahiti in cautarea Paradisului, despre "Tentatia imposibilului" si credinta ca literatura ii apara pe oameni de nefericire in exclusivitate la TVR Cultural.
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Eu sunt David" in regia lui Paul Feig. Din distributie fac parte Ben Tibber, James Caviezel, Joan Plowright, Hristo Shopov si Silvia De Santis.
"I Am David" e adaptarea faimosului roman al lui Anne Holm intitulat "North to Freedom". E povestea unui baietel de 12 ani, David, care scapa dintr-un gulag comunist inarmat cu un compas, o scrisoare sigilata, o felie de paine si instructiuni de-a duce scrisoarea la Copenhaga, in Danemarca. David se afla in lumea libera pentru prima data in scurta sa existenta. El calatoreste de-a lungul Europei, intr-un voiaj spiritual de descoperire, in timpul caruia isi pierde, incetul cu incetul, frica instinctuala de umanitate si incepe sa zambeasca, sa aiba incredere si sa gaseasca, in cele din urma, dragostea. "I am David" vorbeste despre cruzime, politica si despre suferintele pe care le aduce razboiul, in timp ce celebreaza inversunarea tineretei si spiritul neintinat al unui copil.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.