Consiliul National al Audiovizualului a remis ieri un comunicat, semnat de presedintele Ralu Filip, in care precizeaza ca nu este de acord cu opinia Consiliului Concurentei in ceea ce priveste incredintarea directa a drepturilor exclusive de difuzare
Consiliul National al Audiovizualului a remis ieri un comunicat, semnat de presedintele Ralu Filip, in care precizeaza ca nu este de acord cu opinia Consiliului Concurentei in ceea ce priveste incredintarea directa a drepturilor exclusive de difuzare a meciurilor de fotbal din Divizia A. CNA precizeaza ca s-a adresat Consiliului Concurentei, Comisarului European pentru Concurenta si Comisiei Europene de la Bruxelles in legatura cu modalitatea de incredintare directa de catre LPF a dreptului exclusiv de transmitere a meciurilor. CNA reproseaza LPF faptul ca a incredintat drepturile firmei Telesport fara licitatie si a solicitat un raspuns de la Consiliul Concurentei. "(...) Comisia Europeana a comunicat pozitia sa in aceasta problema, si anume ca drepturile de reclama, publicitate si televiziune ale competitiilor sportive trebuie sa fie incredintate in conditii de maxima transparenta, respectiv prin licitatie, pe o perioada de maximum trei ani, in pachete cat mai mici si in asa fel incat un singur distribuitor sa poata castiga cel mult doua astfel de pachete. Totodata, analizand situatia din Romania, Comisia Europeana a aprecizat ca aceasta problema a fost abordata intr-un mod acceptabil, avand in vedere ca Telesport a trebuit sa revanda parti din drepturile incredintate si ca, pe viitor, trebuie insistat ca durata contractului sa nu fie mai mare de trei ani", se arata in raspunsul Consiliului Concurentei, semnat de Mihai Berinde. CNA precizeaza insa ca, desi s-a adresat intr-o problema ce vizeaza concurenta pe piata audiovizuala, din acest raspuns reiese o preocupare preponderenta pentru concurenta intre cluburile de fotbal. CNA asteapta acum raspuns de la Comisarul European pentru Concurenta si de la Comisia Europeana de la Bruxelles. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.