Arhitectii sefi ai primariilor de sector si ai municipalitatii Bucurestilor au tras o concluzie trista in urma turului facut acum doua zile in oras, insotindu-i pe primarii de sector si pe edilul-sef. In opinia specialistilor, Capitala a suferit o de
Arhitectii sefi ai primariilor de sector si ai municipalitatii Bucurestilor au tras o concluzie trista in urma turului facut acum doua zile in oras, insotindu-i pe primarii de sector si pe edilul-sef. In opinia specialistilor, Capitala a suferit o dezvoltare mai mult rurala decat urbana, si aceasta pe arii extinse. "Ceea ce am vazut pana acum in Bucuresti as spune ca sunt arii cu dezvoltare rurala. Toate zonele construite ar trebui sa dispuna de o minima igiena, si aici ma refer la strazi, la utilitati publice, la parcuri si piete", ne-a declarat Adrian Bold, arhitectul-sef al Bucurestilor, dupa aproape opt ore de periplu prin toarte sectoarele orasului. El sustine insa ca a avut si surpriza sa constate ca, in anumite parti ale orasului, primarii de sector au reusit sa faca in asa fel incat aceste zone sa arate mai bine, printr-o reproiectare moderna si functionala, care merge de la amenajarea obligatorie de spatii verzi, pana la amplasarea de mobilier stradal si inlocuirea bordurilor. Pe de alta parte, exista, in opinia sa, si decizii "discutabile" ale autoritatilor locale, cum este construirea metroului usor, care blocheaza circulatia rutiera.
In privinta urbanismului, arhitectul-sef considera ca Primaria Capitalei nu are nici o contributie la aspectul constructiilor proprietate personala, care de multe ori lasa de dorit, domeniul fiind in responsabilitatea exclusiva a urbanistilor, insa pe viitor autoritatile se vor implica mai mult, ajutate si de modificarea legilor, pentru eliminarea acestor neajunsuri. "Vorbim de case colorate in alte culori decat acelea de case, cum sunt cele de pe bulevardele Ana Ipatescu si Lascar Catargiu", ne-a precizat Bold. El considera ca problemele funciare sunt cele mai complicate, greu de rezolvat, "iar daca sunt rezolvate, sunt rezolvate prost". Prima conditie ar fi, in opinia arhitectului-sef al Capitalei, reutilizarea unor terenuri, dar aceasta ar trebui mediata intre primarie si proprietari.
Chiar si primarul general Adriean Videanu sustine ca PUG-ul "este depasit de viata" si va trebui actualizat cat mai curand. Edilul-sef s-a declarat nemultumit, saptamana trecuta, pentru ca Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) propuse de municipalitate nu sunt aprobate de catre consilierii generali. Proiectele nu primesc votul a doua treimi din numarul consilierilor pentru a putea fi aprobate, motiv pentru care Videanu le-a cerut consilierilor municipali ai PSD sa participe la sedintele Comisiei de urbanism a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru a fi informati asupra PUZ-urilor pe care trebuie sa le aprobe la sedintele de consiliu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.