Comunitatea internationala trebuie sa abordeze cauzele terorismului, in caz contrar "nu va mai exista siguranta atunci cand vom privi in alta parte," a avertizat presedintele american, George W. Bush, ieri, cu ocazia inaugurarii lucrarilor summit-ulu
Comunitatea internationala trebuie sa abordeze cauzele terorismului, in caz contrar "nu va mai exista siguranta atunci cand vom privi in alta parte," a avertizat presedintele american, George W. Bush, ieri, cu ocazia inaugurarii lucrarilor summit-ului ONU, organizat la New York, transmite Reuters. Razboiul impotriva terorismului "nu va fi castigat numai prin forta", a admis liderul de la Casa Alba. "Lectia este clara. Nu vom putea beneficia de siguranta atunci cand vom privi in alta parte sau atunci cand vor dori sa ducem o viata linistita daca vom ignora greutatile si represaliile la care sunt supuse alte popoare. Se va raspandi fie speranta, fie violenta, iar noi trebuie sa fim de partea sperantei," a precizat Bush. "La inceputul acestui secol, cele patru colturi ale lumii sunt mai apropiate ca niciodata si trebuie ca nici o natiune sa nu ramana izolata sau indiferenta la dificultatile cu care se confrunta celelalte", a continuat presedintele american. "In momentul in care intr-un stat sau intr-o regiune se acumuleaza disperarea si resentimentele, acesta devenind vulnerabil in fata ideologiilor violente sau agresive, amenintarea traverseaza cu usurinta oceanele si granitele si poate pune in pericol securitatea oricarui stat pasnic," a mai apreciat liderul de la Casa Alba, multumind, in final, natiunilor care au ajutat SUA sa faca fata efectelor dezastruoase ale uraganului Katrina. "Raspunsul vostru, la fel ca si raspunsul la valurile tsunami de anul trecut, a demonstrat inca o data ca lumea este mult mai plina de compasiune si speranta atunci cand actionam impreuna", a conchis seful de stat american. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.