La New York incep astazi lucrarile summitului mondial al ONU - cea mai ampla reuniune ca nivel de participare din istoria de sase decenii a Natiunilor Unite - fiind asteptata adoptarea unor decizii privind cel mai substantial proces de reforma a org
La New York incep astazi lucrarile summitului mondial al ONU - cea mai ampla reuniune ca nivel de participare din istoria de sase decenii a Natiunilor Unite - fiind asteptata adoptarea unor decizii privind cel mai substantial proces de reforma a organizatiei mondiale, transmite Rompres. Cei 170 de sefi de stat si de guvern prezenti la aceasta sesiune aniversara se vor concentra asupra unui proiect de document final, aflat inca in negocieri intense, ce contine prevederi legate de dezvoltare, securitate, drepturile omului, precum si reformarea institutionala a ONU.
La summitul de la New York, Romania va fi reprezentata de presedintele Traian Basescu. Astazi, seful statului va participa la sesiunea solemna de deschidere, urmand sa rosteasca o alocutiune in plen. Presedintele american George W.Bush va incerca, in timpul reuniunii, sa prezinte punctul de vedere al SUA asupra reformei Natiunilor Unite.
Printre intalnirile pe care presedintele SUA le are programate se numara si cea cu omologul sau rus, Vladimir Putin, pe 16 septembrie, la Casa Alba, informeaza Reuters. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.