Ieri, in fata Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), 800 de persoane au participat la selectie pentru munca in agricultura in Spania. Indurand caldura si oboseala acumulata pe drumul parcurs pana in Bucuresti, cele 800 de persoane au form
Ieri, in fata Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), 800 de persoane au participat la selectie pentru munca in agricultura in Spania. Indurand caldura si oboseala acumulata pe drumul parcurs pana in Bucuresti, cele 800 de persoane au format randul in fata OMFM asteptand cu rabdare sa le vina randul la selectie. Chiar daca selectia a inceput de la ora 9.00, la ora 15.00 doar jumatate dintre oamenii de la coada au reusit sa intre in Oficiu. Dupa ce li se da voie sa intre pe coridoarele institutiei, se mai formeaza un rand. Lucrurile n-ar sta foarte rau, daca ar exista conditii de aerisire a spatiului in care sunt adunati la rand peste 100 de persoane. Incetineala cu care s-a desfasurat selectia poate fi explicata prin faptul ca cele 800 de persoane chemate la selectie au fost intervievate de doua persoane din partea angajatorilor. Alte doua persoane din partea OMFM ajutau la procesarea datelor persoanelor selectionate. Angajatorii au dat asigurari ca toate persoanele chemate pentru selectie vor fi intervievate. Dupa ce trec de selectie, cei care au obtinut contractul de munca trebuie sa se deplaseze la Institutul de Medicila Legala pentru analize. Cu rezultatele analizelor vor fi asteptati la OMFM pentru a confirma ca sunt apti de munca. Plecarea celor care vor indeplini conditiile legale pentru a pleca in Spania este programata pentru 24 septembrie.
Selectia de ieri a fost organizata pentru ocuparea a 384 de locuri de munca si au fost chemate persoane cu varsta intre 20 si 40 de ani. Acestea vor culege sau planta fructe si vor avea un salariu brut de 40 de euro pe zi. Norma de lucru va fi de 40 de ore pe saptamana si se va asigura cazare. Contractele vor fi pentru 2 luni.
O alta selectie pentru munca in Spania va fi organizata in zilele de 15 si 16 septembrie. De aceasta data, vor fi asteptati pentru munca in agricultura, numai barbati cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani. Numarul de locuri disponibile pentru aceasta selctie este de 532 si contractele vor fi pentru perioade cuprinse intre 2 si 5 luni. Salariul va fi intre 33 si 37 de euro. Transportul ii va costa 100 de euro. In acest an peste 6000 de pesoane au plecat in Spania pentru a munci in agricultura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.