Primaria Sectorului 4 ii anunta pe toti producatorii agricoli, persoane fizice care au in proprietate teren agricol in aceasta subunitate administrativ-teritoriala a Capitalei si pe care il exploateaza direct, sa se prezinte la Serviciul Cadastru, Fo
Primaria Sectorului 4 ii anunta pe toti producatorii agricoli, persoane fizice care au in proprietate teren agricol in aceasta subunitate administrativ-teritoriala a Capitalei si pe care il exploateaza direct, sa se prezinte la Serviciul Cadastru, Fond Funciar pentru a completa cererile de acordare a subventiilor agricole necesare lucrarilor campaniei agricole de toamna, pentru o suprafata de maximum 5 ha din terenul detinut. Potrivit OU nr. 117/2005, producatorii agricoli - persoane fizice, care au in proprietate teren arabil pe care il exploateaza direct - vor primi un sprijin de 175 RON/ha, din care 135 RON pentru achizitionarea de seminte, ingrasaminte chimice, pesticide, si 40 RON/ha in vederea achizitionarii de motorina necesara efectuarii lucrarilor agricole mecanizate, pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 hectare inclusiv. Acest sprijin financiar se va face prin acordarea gratuita de bonuri valorice pentru procurarea semintelor, ingrasamintelor chimice, pesticidelor si motorinei necesare. Conform aceluiasi act normativ, sprijinul financiar va fi acordat si persoanelor fizice care au in proprietate teren arabil, organizate in asociatii agricole fara personalitate juridica sau in societati agricole constituite conform Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, precum si persoanelor fizice care au in proprietate teren arabil dat in arenda, conform prevederilor Legii arendarii nr. 16/1994.
In cazul in care arendatorii nu pot completa cererile privind acordarea ajutorului financiar din partea statului, arendasii pot completa cererile in numele acestora. Pentru a primi subventiile agricole, proprietarii de teren agricol de pe raza sectorului 4 trebuie sa completeze la Serviciul Cadastru Fond Funciar o cerere de acordare a ajutorului. Cererea trebuie insotita de acte care fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului arabil de pana la 5 ha. Beneficiarii de sprijin pot depune cererea si documentele mentionate la Serviciul Cadastru - Registrul Agricol de la parterul Primariei Sectorului 4, in zilele de marti si joi, intre orele 10.00 si 14.00, pana la data de 31 octombrie 2005. Reprezentantii serviciului vor transmite cererile primite catre Directia Agricola din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, de unde solicitantii de subventii vor primi bonurile valorice gratuite, in termen de 30 de zile de la expirarea termenului de depunere a cererilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.