Presedintele Traian Basescu a deschis ieri, pentru toti elevii din tara, noul an scolar preuniversitar 2005-2006, in cadrul unei ceremonii, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol" din Capitala. Locul ales pentru ceremonie nu a fost deloc intamplator ti
Presedintele Traian Basescu a deschis ieri, pentru toti elevii din tara, noul an scolar preuniversitar 2005-2006, in cadrul unei ceremonii, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol" din Capitala. Locul ales pentru ceremonie nu a fost deloc intamplator tinand cont de faptul ca institutia de invatamant implineste in aceste zile 110 ani de existenta neintrerupta, dar si pentru ca la acest colegiu voteaza de obicei seful statului. Jovial, dar si sentimental, presedintele a marturisit inca de la inceput ca intotdeauna il incearca in prag de nou an scolar un sentiment profund de dragoste pentru copii, dar si o emotie fireasca fata de profesori. "Cand vad un dascal, parca-mi vine sa... Stiu eu ce intentii are? Poate vrea sa-mi puna vreun 4", a spus seful statului, amuzat. Basescu i-a asigurat toti elevii tarii ca au in presedintele Romaniei un prieten care ii priveste cu dragoste si speranta si ca aici, in tara lor, au sansa sa se implineasca profesional si uman pentru ca este tot mai multa nevoie de tineri care vor sa se afirme si de tineri care cred in sansa Romaniei. "Nici unul dintre voi nu trebuie sa fie descurajat daca nu va fi premiant pana in clasa a XII-a. Este important ca dupa ce ai terminat scoala sa vrei cu ardoare sa te implinesti ca om. Aveti un presedinte care nu a fost premiant. Era un an cu mentiune, un an cu nimic. Asta-i viata! Este foarte important insa sa vrei sa te implinesti, sa ai performante in meserie si in societate", le-a transmis presedintele Traian Basescu elevilor in prag de nou an scolar. Seful statului le-a promis elevilor ca, atunci cand vor avea cu totii timp, sambata-duminica, se va intalni cu ei pentru a discuta nu neaparat despre scoala, ci despre viata in general. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.