Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, si Cristian Hrituc, directorul Administratiei Pietelor, au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca ii vor actiona in judecata pe Liviu Ciutescu si Victor Aurel Paszka, administratorii SC Piata Crangasi sr
Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, si Cristian Hrituc, directorul Administratiei Pietelor, au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca ii vor actiona in judecata pe Liviu Ciutescu si Victor Aurel Paszka, administratorii SC Piata Crangasi srl, pentru informatiile calomnioase la adresa lor, furnizate unui cotidian central, potrivit carora cei doi reprezentanti ai primariei ar fi pretins mita in schimbul prelungirii contractului de asociere dintre firma amintita si autoritatea locala. "Inteleg disperarea celor doi domni care, prin rezilierea contractului de asociere a Pietei Crangasi, au pierdut profituri considerabile. Asupra afirmatiei calomnioase potrivit careia as fi pretins mita in schimbul prelungirii conventiei, se va pronunta instanta de judecata", a precizat primarul.
In acelasi timp, edilul a acuzat conducerea Organizatiei PSD Bucuresti de faptul ca a preluat informatiile respective si, fara a le proba, a provocat un scandal mediatic de coruptie pe tema Pietei Crangasi. "Acuzatiile nefondate de coruptie, formulate la adresa mea de catre reprezentantii PSD Bucuresti in cazul Pietei Crangasi au caracterul unei actiuni pur mediatice, menite sa atenueze prejudiciile de imagine pe care aceasta organizatie le sufera din cauza cercetarii averii presedintelui ei, dl. Dan Ioan Popescu, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Faptul ca reprezentantii PSD Bucuresti preiau, fara o minima probatiune sau documentare anterioara, informatiile vehiculate intr-un cotidian de scandal, de catre Liviu Ciutescu si Victor Aurel Paszka, vadeste ca organizatia din Capitala a fostului partid de guvernamant nu are habar de activitatea colegilor ei de la filiala Sector 6. Fiindca, atunci cand Consiliul local m-a imputernicit sa reziliez contractul pe care Primaria il derula cu societatea d-lor Paszka si Ciutescu, reprezentantii PSD in Consiliu au votat "pentru". Cat despre invinuirile celor doi, acestea vin din partea unor persoane care au ele insele probleme de natura infractionala: plangeri penale pentru inselaciune, formulate de comerciantii din piata, incalcarea dispozitiilor Legii nr. 50/1991, nerespectarea unei sentinte judecatoresti, precum si neplata la termen a obligatiilor financiar-fiscale", a declarat Poteras.
Primarul Sectorului 6 si-a probat spusele cu un teanc de documente puse la dispozitia presei si i-a adus in conferinta pe doi dintre comerciantii pacaliti de fostii administratori ai Pietei Crangasi. Unul dintre ei, Mihai Dumitrescu, actionar la D&D +M Group SRL, a declarat ca i-a platit lui Paszka suma de 5500 euro, in anul 2003, pentru obtinerea unui spatiu comercial care nici pana astazi nu a fost construit. "Anul acesta, cand am incercat sa imi recuperez banii, Victor Paszka m-a jignit si m-a numit tradator. Am facut plangere penala la Politie. Intre timp, depistand ilegalitatile pe care Paszka le-a comis, Primaria a facut demersuri pentru a recupera piata. Se strangea latul, iar el simtea ca a pierdut si ca, pentru ca ne-a inselat, a venit vremea sa plateasca. Eu nu am vrut decat sa imi recuperez banii mei. Am reusit acest lucru, dar, pentru ca am trecut prin ce am trecut, vreau ca si alti comercianti aflati in aceeasi situatie sa-si poata recupera banii", a precizat Mihai Dumitrescu.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.