Numarul victimelor uraganului Katrina se apropie de 400, peste 150 de decese fiind inregistrate la New Orleans, relateaza Mediafax. Bilantul total este de 381 de victime, dintre care 154 in New Orleans si pe teritoriul statului Louisiana, 211 in Miss
Numarul victimelor uraganului Katrina se apropie de 400, peste 150 de decese fiind inregistrate la New Orleans, relateaza Mediafax. Bilantul total este de 381 de victime, dintre care 154 in New Orleans si pe teritoriul statului Louisiana, 211 in Mississippi, 14 in Florida si doua in Alabama, potrivit cifrelor oficiale anuntate sambata, cand nu fusese confirmat decesul nici unui cetatean strain. Bilantul victimelor anuntat pentru New Orleans s-ar putea modifica dupa evacuarea apei care inca mai acopera aproximativ 60% din oras, echipele de salvare asteptandu-se sa gaseasca sute, daca nu chiar mii de victime ale inundatiilor provocate de uragan. "Numarul cadavrelor gasite este, deocamdata, inferior estimarilor cumplite de circa 10.000 de morti," a confirmat un responsabil al Departamentului de securitate interna din New Orleans. Politia isi continua inspectiile din casa in casa, cautand supravietuitori si cadavre, dar nu a inceput, inca, evacuarea fortata a locuitorilor care refuza sa plece din oras. Potrivit unor surse militare americane, procesul de evacuare a celor 10-15.000 de persoane aflate in New Orleans ar trebui sa se incheie "intr-o saptamana". Totodata, aeroportul international din New Orleans ar putea fi redeschis traficului aerian comercial inca de saptamana viitoare. Congresul american a deblocat, pana in prezent, 62,3 miliarde de dolari ca ajutor financiar, suma urmand a fi suplimentata. Potrivit unui reprezentant al Departamentului de Stat, comunitatea internationala a oferit 700 de milioane de dolari ca donatii. Crucea Rosie americana a lansat, la randul ei, cea mai mare campanie de recrutare din istoria acestei organizatii, facand apel la 40.000 de voluntari sa vina in ajutorul sinistratilor. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.