Discovery Channel relateaza cronica misiunii revolutionare a NASA, care ar putea furniza primele imagini din interiorul unei comete. Difuzat in premiera pe data de 12 septembrie de la ora 21.00, programul "Impact cu cometa" urmareste una dintre cele
Discovery Channel relateaza cronica misiunii revolutionare a NASA, care ar putea furniza primele imagini din interiorul unei comete. Difuzat in premiera pe data de 12 septembrie de la ora 21.00, programul "Impact cu cometa" urmareste una dintre cele mai ambitioase expeditii spatiale initiate vreodata - un proiect de explorare a unei comete in miscare. 12 ianuarie 2005 a fost inceputul uneia dintre cele mai ambitioase expeditii spatiale derulate vreodata pana acum. Naveta spatiala "Deep Impact" a NASA a plecat de la Cape Canaveral intr-o misiune care s-a incheiat in iulie 2005, cand nava s-a ciocnit cu cometa Tempel 1. Rezultatele colectate pe drum de Deep Impact vor oferi indicii asupra formarii sistemului nostru solar, dezvaluind in plus ce se ascunde de fapt in inima acestor corpuri calatoare incandescente. Documentarul urmareste aceasta remarcabila expeditie spatiala, purtandu-i pe telespectatori dincolo de limite, acolo unde nici o naveta spatiala nu a mai ajuns pana acum. Misiunea NASA "Deep Impact" este prima care exploreaza interiorul unei comete, utilizand o nava spatiala pentru a crea un crater care le va permite oamenilor de stiinta sa priveasca in strafundurile cometei. Imagini dramatice transmise de naveta spatiala insotitoare, precum si de naveta care va intra in coliziune cu cometa, vor fi trimise spre indepartatul Pamant, sub forma de date care vor ajunge aici in timp real. Aceste imagini in premiera absoluta, care vor patrunde dincolo de suprafata cometei, insotite de masuratori stiintifice aditionale, vor furniza indicii referitoare la formarea sistemului solar.
De la 23.45, TVR 1 difuzeaza filmul Antract, in regia lui John Crowley. Din distributie fac parte Colin Farrell, Colm Meaney, Cillian Murphy, Kelly MacDonald, Shirley Henderson, Brian F. O'Byrne, David Wilmot, Barbara Bergin, Rory Keenan, Michael McElhatton si Ger Ryan. Despartirea dintre doi tineri indragostiti genereaza o serie de elemente ce ii va antrena pe toti aflati in jurul lor intr-o aventura comica. Toate caracterele ajung sa-si intersecteze drumurile intr-un carusel de sentimente, de la hilar la tristetea molateca, urbana. Prietenii sau cei singuri, detectivul si hotul pe care il urmareste, tanara si barbatul casatorit la care tine, sotia la un pas de a ceda nervos, un producator de televiziune, o logodnica abandonata si un copil de noua ani sunt prinsi intr-o furtuna narativa iesita din comun. Rutina vietilor lor e data peste cap cu incantare si tuturor li se da sansa sa faca schimbarile necesare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.