Juriile Concursului International "George Enescu" si-au desemnat, sambata, castigatorii la sectiunile pian si vioara. La sectiunea pian castigatoarea premiului intai si a premiului special pentru interpretarea unei sonate de George Enescu este Irina
Juriile Concursului International "George Enescu" si-au desemnat, sambata, castigatorii la sectiunile pian si vioara. La sectiunea pian castigatoarea premiului intai si a premiului special pentru interpretarea unei sonate de George Enescu este Irina Zahharenkova din Estonia. Premiul al doilea a fost acordat lui Evgeny Izotov din Rusia, iar premiul al treilea lui Aimo Pagin din Franta. La aceasta sectiune, in concurs s-au inscris 30 de concurenti, dar s-au prezentat numai 18.
Castigatorul premiului intai la sectiunea vioara este Valery Sokolov din Ucraina. Pe locul doi s-a clasat Antal Szalai din Ungaria, iar pe locul trei romanul Cosmin Banica. Initial, la aceasta sectiune s-au inscris 23 de concurenti, dintre care s-au prezentat in concurs numai 17. Fiecare sectiune a avut propriul juriu: pian - Jurgen Mayer-Josten (presedinte), Valentin Gheorghiu, Alexander Jenner, Dan Grigore, Dario de Rosa, John O'Conor; vioara - Stefan Gheorghiu (presedinte), Jaques Ghestem, Werner Scholz, Mariana Sirbu, Sergey Kravchenko, Beatrice Antonioni, Silvia Marcovici. Concursurile de pian si de vioara au avut doua etape eliminatorii, semifinala si finala (concert cu orchestra). Etapa I (eliminatorie) s-a desfasurat in 4 si 5 septembrie, programul prezentat de fiecare candidat in aceasta faza fiind de maxim 40 de minute pentru pian si 45 pentru vioara. Etapa a II-a (eliminatorie) s-a desfasurat in 6 si 7 septembrie, programul fiecarui candidat neputand depasi 50 de minute. Semifinala s-a desfasurat pe 8 septembrie, cu un program de maxim 40 de minute. Editia din acest an a festivalului si concursului international se desfasoara in contextul comemorarii a 50 de ani de la moartea lui George Enescu. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.