Comisia de Apel UEFA a decis ieri suspendarea terenului Stelei pentru o partida din cupele europene si amendarea gruparii steliste cu 30.000 de franci elvetieni din cauza manifestarilor rasiste ale fanilor ros-albastri la meciul cu Shelbourne, din tu
Comisia de Apel UEFA a decis ieri suspendarea terenului Stelei pentru o partida din cupele europene si amendarea gruparii steliste cu 30.000 de franci elvetieni din cauza manifestarilor rasiste ale fanilor ros-albastri la meciul cu Shelbourne, din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Astfel, UEFA obliga clubul stelist sa organizeze urmatorul meci de pe teren propriu din competitiile europene, adica returul cu Valerenga, din turul intai al Cupei UEFA, intr-un oras situat la minimum 250 de kilometri de Bucuresti. Primele variante ar fi Constanta si Bacau, precizeaza site-ul oficial al gruparii steliste. Presedinte executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a precizat ca nu poate comenta decizia UEFA. "Decizia este foarte drastica si este mai bine sa nu fac nici un comentariu. Indiferent de locul unde se va disputa partida, abonatii nostri vor avea acces gratuit la meci", a spus Stoica. "Nu stiu de ce s-a luat aceasta decizie, dar ne conformam, nu avem ce sa facem. Va trebui sa jucam foarte bine la Oslo si sa luam o optiune la calificare inca de acolo", a comentat Oleg Protasov, tehnicianul Stelei. Initial, dupa ce a studiat raportul observatorului de la meciul cu Shelbourne, Comisia de disciplina a UEFA a decis doar amendarea clubului din Ghencea cu 16.500 de euro, insa conducerea forului european a facut apel impotriva acestei decizii. Pedeapsa este aproape definitiva, fiindca ea nu mai poate fi apelata decat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne, dar reactia presedintelui executiv al Stelei arata ca nu va fi urmat acest pas, care ar fi unic, nimeni neindraznind pana acum sa conteste deciziile UEFA. Suspendarea terenului din Ghencea vine la doar doua zile dupa ce Lennart Johansson, boss-ul forului de la Nyon, declara in ziarul englez "Daily Telegraph" ca este ingrijorat de "manifestarile rasiste de pe stadioanele din Romania si Bulgaria". Cert este ca sefii din Ghencea trebuie sa gaseasca modalitati de a-si educa fanii sa renunte la caraielile adresate jucatorilor de culoare si la orice gen de scandari sau gesturi fata de care UEFA este foarte sensibila.
Probleme cu rasismul si in tara
Clubul Steaua a anuntat ieri ca va face recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a mentinut amenda de 40 de milioane de lei vechi dictata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru scandarile rasiste ale suporterilor la meciul cu Rapid. Dupa primirea sanctiunii financiare, ros-albastrii au dat in judecata CNCD la Tribunalul Bucuresti, obtinand anularea amenzii, insa Consiliul s-a adresat Curtii de Apel care a intors decizia. "Probabil ca presedintele Curtii e rapidist sai dinamovist", a comentat Gigi Becali, patronul Stelei. Problema clubului din Ghencea nu este cuantumul amenzii, ci faptul ca plata acesteia ar aduce si recunoasterea implicita a faptului ca in Ghencea exista manifestari rasiste. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.