Conducerea PSD ii va pedepsi aspru pe alesii pesedisti nedisciplinati care nu vor fi alaturi trup si suflet de Nastase si Vacaroiu, in timpul discutarii in plen a noilor Regulamente. Alesii care vor lipsi de la voturile asupra regulamentelor Camerelo
Conducerea PSD ii va pedepsi aspru pe alesii pesedisti nedisciplinati care nu vor fi alaturi trup si suflet de Nastase si Vacaroiu, in timpul discutarii in plen a noilor Regulamente. Alesii care vor lipsi de la voturile asupra regulamentelor Camerelor si asupra modificarilor la Legea administratiei publice locale vor fi sanctionati negresit cu retragerea increderii politice, a decis fara drept de apel seful Mircea Geoana. Anuntul a fost facut, acum doua zile, la intalnirea parlamentarilor PSD, care a avut loc la Pitesti. "Daca in saptamanile viitoare vom avea voturi decisive pentru Regulamentele celor doua Camere si pentru Legea 215 (n.r. - privind administratia publica locala) in Senat, daca exista cineva care lipseste de la acele voturi sau nu se manifesta solidar, suntem absolut hotarati sa le retragem increderea politica acelor colegi, pentru ca nu-i putem numi colegi", a spus Geoana. Liderul PSD a tinut apoi o pledoarie despre faptul ca in momentele grele este nevoie de solidaritate.
Precedentul Mitrea
Suspiciunea conducerii PSD ca nu ar exista solidaritate a pornit de la celebrul amendament la Regulamentul Camerei Deputatilor semnat de Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Florin Iordache si Valeriu Zgonea, prin care capul lui Nastase era practic oferit pe tava Puterii. Revenind la intalnirea de la Pitesti, Geoana a aratat ca, pentru pesedisti, lupta impotriva pactului semnat la 10 august de liderii Coalitiei trebuie sa fie, in aceasta toamna, miza politica principala. Pe de alta parte, liderul executiv al PSD, Adrian Nastase, a reluat propunerea ca in Regulamentul modificat al Camerelor sa existe o prevedere finala care sa stipuleze ca acestea intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. "In felul acesta, textul poate fi examinat de catre Curtea Constitutionala si acest lucru va valida sau nu o solutie sau alta, dupa aceea urmand sa fie pus in aplicare", a adaugat Nastase. De la reuniunea de acum doua zile, a lipsit, previzibil de altfel, liderul grupului PSD din Senat, Ion Iliescu. Intrebat, despre absenta acestuia, Mircea Geoana a apreciat ca este vorba despre o absenta constanta. "Domnul Iliescu a spus ca doreste sa aiba o relatie normala, functionala, de informare si consultare cu conducerea partidului, dar in acest moment nu considera ca este pregatit sau ca este dispus sa participe la structurile de conducere ale partidului", a adaugat Geoana. Potrivit liderului PSD, este un lucru pozitiv faptul ca Iliescu a acceptat sa conduca grupul parlamentar din Senat si pentru aceasta sesiune. Geoana a mai spus ca, in ceea ce-l priveste pe Iliescu, exista obligatia de respect si de deferenta fata de fondatorul partidului. "Chiar daca, recunosc, nu intotdeauna declaratiile sale sunt pe placul nostru", a mai spus liderul PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.