Autoritatile americane in materie de antiterorism sunt angajate de mai multe luni intr-un razboi electronic cu un hacker considerat genial, care se foloseste de tehnologie de ultima generatie pentru a ajuta organizatia terorista Al-Queda si alte gru
Autoritatile americane in materie de antiterorism sunt angajate de mai multe luni intr-un razboi electronic cu un hacker considerat genial, care se foloseste de tehnologie de ultima generatie pentru a ajuta organizatia terorista Al-Queda si alte grupari islamiste, informeaza cotidianul The New York Post, consultat de Rompres.
Experti in tehnologia IT, atat din interiorul, cat si din afara administratiei americane, au confirmat in interviuri recente ca, de peste un an de zile, se intreprind eforturi considerabile pentru prinderea unei misterioase "fantome" cibernetice care se identifica drept Irhabi 007 sau "Terrorist 007". Desi oficialii americani nu cred ca Irhabi 007 este membru al unei grupari teroriste; ei sustin ca hackerul reprezinta un nod important in reteaua terorista islamista care utilizeaza Internetul pentru comunicatii, recrutari, colectare de fonduri si propaganda.
Femeie, barbat, terorist Al-Queda sau adolescent teribilist?
"Inca nu stim nici macar daca acest Irhabi 007 este o singura persoana, daca este barbat sau femeie, daca este un terorist Al-Queda sau doar un pusti teribilist de 16 ani. Ce putem sa spunem cu certitudine este ca acesta a devenit o figura deosebit de importanta in algoritmul de functionare a organizatiilor teroriste pe Internet", explica expertul in terorism international Rita Katz, de la SITE Institute - organizatie care monitorizeaza comunicatiile Al-Queda transmise prin intermediul internetului.
Biroul Federal de Investigatii (FBI) a deschis o ancheta pentru identificarea si, eventual, capturarea lui Irhabi 007, inca din iulie 2004, cand site-ul de Internet al Arkansas Highway and Transportation Department a fost tinta unui atac informatic, fiind transformat pentru o perioada de timp in mijloc de propaganda pentru Al-Queda.
11 septembrie si decapitarile din Irak
Link-urile de pe acest site faceau trimitere direct la inregistrari video cu liderul Al-Queda, Osama ben Laden, si la "martirii musulmani" care, jertfindu-si viata in numele Jihadului, au provocat catastrofele aviatice din 11 septembrie 2001.
Hackerul care a spart sistemul informatic al Departamentului de auostrazi si transporturi s-a identificat, pentru prima data, cu pseudonimul de Irhabi 007.
Expertul in terorism Evan Kohlmann, care monitorizeaza, la randul sau, activitatea Al-Queda pe Internet, a declarat pentru cotidianul citat ca Irhabi 007 a jucat un rol deosebit de important in distribuirea si difuzarea pe Internet a imaginilor terifiante cu decapitarea, pe teritoriul irakian, a unor ostatici americani si de alte nationalitati, operatiuni coordonate de liderul Al-Queda din Irak, Abu Musab Al-Zarqawi.
Irhabi 007 ia parte la un joc continuu de-a soarecele si pisica, cu mai multe servicii secrete, pentru a mentine activa prezenta Al-Queda pe internet intr-o perioada in care agentii guvernamentale de pe mai multe meridiane ale lumii fac eforturi mari pentru a distruge infrastructura on-line a organizatiilor teroriste, a mai declarat Evan Kohlmann citata de Rompres.
Partea care intriga cel mai mult autoritatile de la Washington este ca, de fiecare data, Irhabi 007 a pretins ca actioneaza din interiorul Statelor Unite. Ar putea fi chiar cetatean american, mai comenteaza New York Post.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.