Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) va depune, in primul trimestru al anului viitor, Raportul la studiul de impact asupra mediului pentru proiectul de exploatare a zacamantului aurifer de la Rosia Montana, a declarat Alan R. Hill, noul pre
Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) va depune, in primul trimestru al anului viitor, Raportul la studiul de impact asupra mediului pentru proiectul de exploatare a zacamantului aurifer de la Rosia Montana, a declarat Alan R. Hill, noul presedinte executiv al Gabriel Resources si RMGC, ieri, intr-o conferinta de presa. La Rosia Montana se preconizeaza sa se organizeze una dintre cele mai mari mine de aur si argint din Europa, RMGC fiind firma care promoveaza acest proiect. RMGC are actionar majoritar firma canadiana Gabriel Resources (80% din actiuni), restul actiunilor fiind detinute in principal de statul roman. Proiectul a determinat reactii puternice din cauza impactului asupra mediului (n.r.-se lucreaza cu cianuri, trebuie stramutati localnici) si asupra siturilor arheologice din zona. Studiul de impact are mare insemnatate pentru derularea proiectului, el stand la baza emiterii acordului de mediu, necesar pentru demararea lucrarilor la mina. Hill a tinut sa precizeze avantajele pe care mina le prezinta pentru statul roman, dar in special pentru populatia din zona, parte din aceasta fiind vehement impotriva proiectului. La conferinta a fost prezent si insarcinatul cu afaceri de la Ambasada Canadei, care a sustinut noua echipa de la Gabriel Resources si politica pe care aceasta a anuntat-o pentru Rosia Montana. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.