Cartile autoarei JK Rowling au fost puse in vanzare pe Internet sub forma de fisiere audio, pentru a fi limitata piratarea lor, relateaza BBC News Online.
Toate cele sase volume, inclusiv cel mai recent, "Harry Potter and the Half-Blood Prince"
Cartile autoarei JK Rowling au fost puse in vanzare pe Internet sub forma de fisiere audio, pentru a fi limitata piratarea lor, relateaza BBC News Online.
Toate cele sase volume, inclusiv cel mai recent, "Harry Potter and the Half-Blood Prince", pot fi cumparate de pe Internet sub forma de fisiere audio. Rowling a facut acest lucru dupa ce fanii micului vrajitor au anuntat-o ca se vand in mod ilegal pe Internet copii piratate ale cartilor. Intr-un mesaj de pe site-ul ei, Rowling a declarat ca este ingrijorata de cresterea masiva a pirateriei online. "Factorul cheie care m-a determinat sa iau aceasta decizie, de a lansa aceasta versiune noua, este faptul ca va ajuta la combaterea pirateriei in acest domeniu", a scris ea.
Autoarea a permis pana acum doar vanzarea in format clasic, tiparit, a operelor sale, transformandu-le in tinta sigura pentru pirateria online. Pe de alta parte, Rowling a acuzat site-ul de licitatii eBay ca vinde in mod ilegal produse marca Potter. Ea a declarat pe site-ul sau ca este ingrijorata ca o serie de produse cu marca personajului creat de ea, cu autografe false, sunt puse la vanzare pe acest site de licitatii. "Se pare ca sunt multi cei care doresc sa pacaleasca fanii Harry Potter", a declarat scriitoarea. Un purtator de cuvant al eBay, Hani Durzi, a declarat ca Rowling face parte din sistemul de protectie a drepturilor de autor, care permite raportarea oricarei ilegalitati. "Este responsabilitatea detinatorului dreptului de autor sa raporteze orice afisare ilegala la licitatie", a declarat Durzi. "Cand avem astfel de plangeri, scoatem de la licitatie imediat acele obiecte", a mai adaugat reprezentantul eBay. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.