Domnul rector Traian Bratu a intocmit cu prilejul deschiderei cursurilor universitare, un interesant raport din care spicuim cateva date interesante, tragand concluziile logice ale datelor prezentate.
In universitatea locala sunt 6922 inscrisi
Domnul rector Traian Bratu a intocmit cu prilejul deschiderei cursurilor universitare, un interesant raport din care spicuim cateva date interesante, tragand concluziile logice ale datelor prezentate.
In universitatea locala sunt 6922 inscrisi din care 4747 studenti si 2175 studente., impartiti pe facultati dupa cum urmeaza:
Drept 2435 studenti, 508 studente. Litere 219 studenti si 690 studente. Stiinte 542 studenti si 412 studente. Medicina 506 studenti si 201 studente. Farmacie 176 studenti si 283 studente. Agronomie 439 studenti si 70 de studente. Teologie 420 de studenti si 8 studente.
Din cele de mai sus rezulta ca la litere invata de 3 ori mai multe fete decat baieti, la stiinte numarul studentelor este aproape egal cu al studentilor, la farmacie numarul fetelor este de 2 ori mai mare decat al baietilor, cam in aceleasi proportii se pastreaza in universitatea noastra de cativa ani. Rezultatele difera fata de proportiile de mai sus dovedind ca fetele invata mai bine decat baietii. Aceste cifre sunt desigur foarte interesante pentru acei care urmaresc dezvoltarea femeii in viata sociala. Dupa cum s'a vazut fetele au o atractie mai mare catre facultatea de litere, stiinte si farmacie, unde au ajuns sa intreaca cu mult numarul baietilor. Interesant este faptul ca multe fete studiaza Teologia, iar din licentiatele in Teologie din anii trecuti, unele au izbutit sa capete catedre la religie. Demn de remarcat e si faptul ca si la celelalte universitati din Bucuresti, Cluj si Cernauti, se pastreaza aceleasi proportii la cele trei facultati preferate de fete.
ZIUA, 7 septembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.