Vineri 9 septembrie se deschide in Bucuresti o interesanta expozitie consacrata culturii Ciprului antic, si anume din perspectiva unui muzeu scandinav. Titlul expozitiei e "aventuros": "Expeditia Suedeza in Cipru. Medelhavsmuseet in vizita la Muzeul
Vineri 9 septembrie se deschide in Bucuresti o interesanta expozitie consacrata culturii Ciprului antic, si anume din perspectiva unui muzeu scandinav. Titlul expozitiei e "aventuros": "Expeditia Suedeza in Cipru. Medelhavsmuseet in vizita la Muzeul National de Istorie a Romaniei". De fapt, e vorba despre piese de patrimoniu din colectia Medelhavsmuseet (Muzeul National de Arta si Antichitati din Zona Est-Mediteraneeana) din Stockholm, cea mai ampla si mai valoroasa colectie de obiecte arheologice din Cipru aflata in afara insulei: statuete si idoli din lut, bronz sau teracota, vase de lut, arme de bronz, podoabe.
La deschiderea expozitiei vor vorbi Svante Kilander, ambasadorul Suediei in Romania, si Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.