Banca Comerciala Romana (BCR) a castigat, pentru a patra oara, titlul de "Banca Anului" in Romania, acordat de revista britanica The Banker, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Festivitatea de decernare a premiilor The Banker 2005 s-
Banca Comerciala Romana (BCR) a castigat, pentru a patra oara, titlul de "Banca Anului" in Romania, acordat de revista britanica The Banker, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Festivitatea de decernare a premiilor The Banker 2005 s-a desfasurat la inceputul acestei saptamani la Londra, unde au fost prezenti 400 de reprezentanti ai celor mai importante banci din 138 de tari. In competitie s-au inscris 510 institutii de credit, numar record pentru clasamentul organizat de revista britanica de la infiintarea premiilor, in anul 2000. Potrivit comunicatului, The Banker si-a motivat decizia pe baza rezultatelor financiare obtinute de banca, respectiv cresterea cu 30% a activelor si majorarea semnificativa a profitului net in 2004. Banca are un portofoliu de cinci milioane de clienti, cu un milion mai mult fata de sfarsitul anului 2003. "Rezultatele noastre depasesc tintele stabilite de actionari pentru cei mai importanti indicatori financiari. Am inregistrat o crestere spectaculoasa in ceea ce priveste profitul net consolidat pana la 161 de milioane de euro si am dublat dividendele per actiune", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila. In clasamentul mondial al primelor 1000 de banci comerciale, alcatuit de revista The Banker dupa capitalul de rang 1 (care cuprinde capitalul propriu si rezerve, definind puterea unei banci de a acoperi pierderi actuale sau potentiale), inregistrat la 31 decembrie 2004, BCR a urcat 40 de pozitii, pana pe locul 332. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.