Peste 130 de persoane si-au pierdut viata in urma parbusirii, ieri dimineata, a unui avion indonezian de pasageri intr-o zona rezidentiala a orasului Medan, la scurt timp de la decolare, informeaza BBC. Toti cei 117 pasageri ai aeronavei au murit, pr
Peste 130 de persoane si-au pierdut viata in urma parbusirii, ieri dimineata, a unui avion indonezian de pasageri intr-o zona rezidentiala a orasului Medan, la scurt timp de la decolare, informeaza BBC. Toti cei 117 pasageri ai aeronavei au murit, printre victime figurand, de asemenea, si 30 de oameni ce se aflau in cartierul in care s-a prabusit aparatul - un Boeing 737-200 apartinand companiei indoneziene Mandala Airlines, care ofera zboruri cu cost redus si se indrepta spre capitala tarii, Jakarta. Echipele de salvare se tem ca numarul victimelor ar putea fi mai mare, deoarece avionul a cazut intr-o zona locuita, interventia fiind ingreunata din cauza focului care a cuprins aproape intreaga zona. Au existat insa si informatii contradictorii conform carora 16 pasgeri ar fi supravietuit incidentului. Legaturile telefonice cu aeroportul si zonele din jurul orasului Medan, capitala provinciei Sumatra Nord, au fost intrerupte in urma accidentului. Un oficial indonezian a afimat ca la bordul avionului se aflau doi inalti responsabili guvernamentali. Televiziunile locale au difuzat imagini cu ramasitele avionului in flacari si cu zeci de case si de masini distruse complet in urma impactului. Presedintele Indoneziei a cerut declansarea unei anchete asupra accidentului.
Tot ieri, un avion Antonov apartinand companiei congoleze Galaxie s-a prabusit langa aeroportul Isiro din estul Republicii Congo, provocand moartea a sapte persoane. Cei trei pasageri aflati la bord si echipajul, format din patru persoane, probabil rusi sau ucraineni, au murit, a anuntat viceguvernatorul Provinciei Orientale. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.