Prefectura Vrancea a solicitat Guvernului 18 miliarde de lei pentru a amenaja, din punct de vedere urbanistic, noul sat unde ar urma sa se mute sinistratii din Vadu Rosca, informeaza Rompres. Conform Cameliei Cotuna, purtatorul de cuvant al Prefectur
Prefectura Vrancea a solicitat Guvernului 18 miliarde de lei pentru a amenaja, din punct de vedere urbanistic, noul sat unde ar urma sa se mute sinistratii din Vadu Rosca, informeaza Rompres. Conform Cameliei Cotuna, purtatorul de cuvant al Prefecturii Vrancea, prefectul Ion Oprea a inaintat primului ministru Calin Popescu-Tariceanu o nota de fundamentare prin care solicita alocarea a 18 miliarde de lei pentru realizarea unei aductiuni cu apa dar si a unor ulite pietruite in noul sat care urmeaza sa se construiasca pe islazul de la Botarlau. "Satenii sinistrati din Vadu Rosca au primit terenuri pentru a fi stramutati in doua locatii: pe islazurile comunale din Vulturu si Botarlau. La Vulturu, de sistematizarea noului sat se va ocupa Gigi Becali care vrea sa construiasca 200 de case, iar la Botarlau aceasta sistematizare va reveni Guvernului", a explicat Camelia Cotuna. Amintim ca cele aproximativ 400 de familii din Vadu Rosca, satul cel mai afectat de inundatiile din 12-14 iulie, au primit cate 800 de metri patrati de teren pentru casa la Vulturu si Botarlau, pe islazul comunal. Ei urmeaza sa se apuce de construit case cu materiale oferite de Executiv. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.