Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si guvernatorul Bancii Frantei, Christian Noyer, au semnat un acord de colaborare intre cele doua institutii cu privire la schimbul de informatii in domeniul supravegherii bancare. "Acordul pr
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si guvernatorul Bancii Frantei, Christian Noyer, au semnat un acord de colaborare intre cele doua institutii cu privire la schimbul de informatii in domeniul supravegherii bancare. "Acordul priveste schimbul de informatii despre institutiile de credit din cele doua tari. Nu trebuie sa subestimam cat de putin cat de importante sunt aceste schimburi de informatii", a declarat Isarescu, dupa semnarea protocolului. La randul sau, Christian Noyer a afirmat ca sistemul bancar romanesc a inceput sa se integreze in sistemul european si, in acest context, era necesara colaborarea la nivelul supravegherii. Potrivit oficialului BNR, institutia corespondenta din Franta a avut cea mai importanta contributie la reformarea sistemului bancar romanesc dupa 1990 dintre toate bancile centrale din Europa de Vest.
Totodata, Isarescu a mai aratat ca protocolul cu Banca Frantei este al optulea acord de acest fel incheiat de BNR. El a amintit printre colaborarile convenite de banca centrala, acordurile semnate cu Banca Germaniei, Banca Italiei si Banca Greciei. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.