PSD si PD se bat pentru a obtine paternitatea proiectului de lege prin care se va introduce votul uninominal. Dupa ce Mircea Geoana a anuntat in urma cu doua zile ca partidul sau va face imposibilul pentru a impune votul uninominal, ieri liderul demo
PSD si PD se bat pentru a obtine paternitatea proiectului de lege prin care se va introduce votul uninominal. Dupa ce Mircea Geoana a anuntat in urma cu doua zile ca partidul sau va face imposibilul pentru a impune votul uninominal, ieri liderul democrat Emil Boc (foto) a anuntat ca actuala Putere si doar ea va introduce votul uninominal pentru Parlament. Cat priveste demersul PSD de reformare a clasei politice- care include inclusiv aceasta masura - Boc l-a calificat ca fiind unul "demagogic". "Am sustinut votul uninominal atunci cand am fost in Opozitie, am facut propuneri la revizuirea Constitutiei, la modificarea legilor electorale. Nu am reusit atunci sa impunem votul uninominal la ambele Camere, asa cum am fi dorit. O vom face acum, cand suntem la putere, pentru ca am sustinut acest lucru si Alianta nu are nici un fel de retinere sa sustina aceste proiecte in continuare", a spus Boc. Referindu-se la reforma clasei politice propusa de PSD sub denumirea "Revolutia binelui in Romania", liderul PD a spus ca el a mai auzit prin anii '90 de "oameni de bine ai PSD, care au fost chemati sa faca ordine in Bucuresti". "Acum s-a schimbat doar termenul: e vorba de revolutia binelui. Cred ca, prin ceea ce au facut in anii '90 si prin faptul ca atunci cand au fost la putere aveau posibilitatea sa faca si Parlament unicameral si vot uninominal si nu au facut-o, este un demers demagogic si lipsit de consistenta", a adaugat Boc. Potrivit liderului PD, "oamenii de bine ai PSD din anii '90" au condus la "dezastrul care a tinut Romania pe pagina ziarelor europene mai multi ani si este cunoscuta problema mineriadelor". "Aceasta revolutie a binelui, de inspiratie a anilor '90, nu cred ca poate avea vreo sansa in Romania, pentru ca PSD nu este credibil", a mai spus Emil Boc. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca partidul sau va declansa o campanie de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei in sensul introducerii votului uninominal si instituirii Parlamentului unicameral. "Vom declansa imediat procedura de strangere de semnaturi pentru votul uninominal si trecerea la sistemul unicameral in ceea ce priveste Parlamentul Romaniei", a spus Diaconescu, amintind ca, potrivit prevederilor constitutionale, este necesar sa se stranga 500.000 de semnaturi. (R. GHEORGHE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.