De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Zei si generali" in regia lui Ronald F. Maxwell. Din distributie fac parte Jeff Daniels, Robert Duvall, Mira Sorvino, Jeremy London si Mark Aldrich.
Acest film epic al regizorului/scriitorului Ron Maxwell pove
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Zei si generali" in regia lui Ronald F. Maxwell. Din distributie fac parte Jeff Daniels, Robert Duvall, Mira Sorvino, Jeremy London si Mark Aldrich.
Acest film epic al regizorului/scriitorului Ron Maxwell povesteste evenimentele de la inceputul razboiului civil american. E un prequel la filmul sau "Gettysburg", cu aproximativ aceeasi distributie, ca parte a unei trilogii mult planificate. Stephen Lang il interpreteaza pe Thomas "Stonewall" Jackson, faimosul (si profund religiosul) general confederat care, alaturi de generalul Robert E. Lee (Robert Duvall), trebuie sa cantareasca consecintele supreme ale actelor sale, in timp ce fiecare batalie costa vietile a mii de oameni. De partea Uniunii e Jeff Daniels, in rolul colonelului Joshua Chamberlain care, ca si Jackson si Lee, adora sa tina discursuri lungi si poetice in fata trupelor sale. Incepand cu debutul razboiului si terminand cu moartea lui Jackson, filmul e cronica a trei mari batalii care conduc spre Gettysburg, reconstituite cu ajutorul locatiilor reale si a mii de figuranti. Maxwell e foarte atent la detaliile de epoca in timp ce deseneaza cu grija vietile domestice ale generalilor in intervalurile dintre tulburatoarele batalii. Un inestimabil document pentru amatorii de istorie.
De la 22.15, TVR 2 difuzeaza prima parte a filmului "Ultima casatorie mafiota", in regia lui John Patterson. Din distributie fac parte Eric Roberts, Nancy McKeon, Ben Gazzara, Alex Rocco si Phyllis Lyons (Louise Farentino). O poveste mafiota, o viata aparte, vazuta prin ochii unei sotii. Personajul principal, interpretat de Nancy McKeon, candva sotie de mafiot, se hotaraste sa scrie o carte despre viata de zi cu zi in mijlocul unui clan.
De la 22.00, ProCinema difuzeaza filmul "In umbra trecutului" (Underneath), in regia lui Steven Soderbergh. Din distributie fac parte Peter Gallagher, Alison Elliott, William Fichtner, Adam Trese, Joe Don Baker, Paul Dooley, Shelley Duvall, Elisabeth Shue si Anjanette Comer. Michael Chambers se intoarce acasa pentru a sarbatori mariajul mamei sale. Michael a fost nevoit sa-si paraseasca orasul, din cauza problemelor legate de jocurile de noroc, lasandu-si sotia sa se ocupe de toata mizeria pe care el a creat-o. Reintors, el trebuie sa se integreze din nou in comunitate, sa-si reinnoiasca relatia cu familia si prietenii, dar mai ales sa-si recucereasca sotia. In tot acest proces, reuseste sa obtina si o slujba, lucrand cu noul sot al mamei sale. Totul pare perfect pana in momentul in care apare iubitul sotiei sale, un gangster foarte periculos. Pentru a scapa din aceasta situatie, Michael este nevoit sa scorneasca un plan, folosindu-se si de compania la care este angajat. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.