Iustin Covei, pustiul care terorizeaza de ani buni Craiova si in fata caruia oamenii legii tremura, este pe cale sa faca o noua victima. De aceasta data nu este vorba despre taximetristi, politisti sau ziaristi. Cel ce ar putea sa aiba de suferit est
Iustin Covei, pustiul care terorizeaza de ani buni Craiova si in fata caruia oamenii legii tremura, este pe cale sa faca o noua victima. De aceasta data nu este vorba despre taximetristi, politisti sau ziaristi. Cel ce ar putea sa aiba de suferit este chiar tatal lui sau, Marin Covei, judecator la Curtea de Apel Craiova. Si asta in urma ultimului caz in care a fost implicat scandalagiul in varsta de 18 ani la care se uita cu invidie tinerii infractori. Un caz in care procurorii au decis ca se impune inceperea urmarii penale pentru tulburarea linistii publice si ultraj contra bunurilor moravuri, atat impotriva lui Covei, cat si impotriva victimei acestuia.
O solutie ciudata care a atras atentia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). In acest sens, presedintele CSM, Dan Lupascu a precizat, citat de Mediafax, ca, in urma informatiilor aparute in presa, tatal scandalagiului se afla in atentia inspectorilor CSM care verifica eventuala implicare a judecatorului Marin Covei in problemele fiului sau. De altfel, Marin Covei a mai facut obiectul unui control care insa nu a descoperit nici o incalcare a deontologiei profesionale. "Materialul Inspectiei a fost restituit, pentru ca au aparut semnale noi", a spus, referindu-se la acest aspect, Dan Lupascu.
Solutie gresita
Nu este pentru prima data cand batausul din Banie a determinat declansarea unor controale care sa verifice legalitatea solutiilor date in dosarele in care a fost implicat. Se stie ca un procuror inspector s-a deplasat anul trecut la Craiova, constatand ca in doua dintre cauze cercetarile nu au fost finalizate, un dosar a fost solutionat cu NUP (neinceperea urmaririi penale) pe motiv ca victima si-a retras, legal, plangerea, iar un al patrulea caz nu a fost solutionat corect de procurori, fiind retrimis Parchetului Tribunalului Dolj. In acest al patrulea dosar, anchetatorii dispusesera scoaterea de sub urmarire penala a lui Iustin Covei si amendarea acestuia, fapt considerat gresit de procurorul-inspector al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Nume celebru
Cert este ca Iustin Covei e deja un nume celebru. Atat in randul infractorilor, cat si in randul forurilor de conducere ale Justitiei romane. Scandalurile in care a fost implicat pustiul de 18 ani sunt arhicunoscute. Taximetristi batuti, tineri batjocoriti sau ziaristi amenintati, acestea sunt doar cateva din faptele tanarului al carui tata, Marin Covei, este judecator la Curtea de Apel Craiova si al carui unchi, Gheorghe Covei, este procuror la Parchetul de pe langa aceeasi instanta. Fapte care insa au ramas pana in acest moment nepedepsite. Si asta pentru ca in loc sa ia masuri concrete, oamenii legii olteni - procurori sau politisti - stau si tremura cu capul in pamant la auzul numelui de Iustin Covei.
O atitudine servila si slugarnica de care dau dovada cei ce sunt platiti cu banii contribuabililor. O atitudine care a putut fi intalnita chiar in urma cu cateva zile, atunci cand un tanar a fost dezbracat de Covei in mijlocul strazii. O noapte petrecuta in arest a fost de ajuns pentru pustiul scandalagiu. A doua zi, procurorii au anuntat cu o voce tremuranda un "mare" succes, precizand ca a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui Covei pentru tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri. Praf in ochi. Curajosii procurori nu au incercat decat sa lase impresia ca-si fac meseria asa cum trebuie si ca Iustin Covei este un individ ca oricare altul. Numai ca acestia au dat-o din nou in bara in momentul in care au decis inceperea urmaririi penale si impotriva victimei pustiului care terorizeaza Craiova.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.