Mai mic decat statul american New Jersey, Israelul capteaza, totusi, o mare parte din atentia mass-mediei. Prezentarile variaza in functie de perspectiva adoptata, insa, fara indoiala, relatarile locuitorilor Tarii Sfinte sunt cele mai relevante pent
Mai mic decat statul american New Jersey, Israelul capteaza, totusi, o mare parte din atentia mass-mediei. Prezentarile variaza in functie de perspectiva adoptata, insa, fara indoiala, relatarile locuitorilor Tarii Sfinte sunt cele mai relevante pentru reconstituirea adevaratului spirit al Israelului. Istorisirile cuprinse in cartea "Israelienii - oameni obisnuiti pe un pamant deosebit," a Donnei Rosenthal, variaza de la "evreii arabi," care au parasit tarile islamice, imigrantii etiopieni care canta reggae in ebraica, tinerii musulmani israeliti, care cunosc mai multe despre iudaism decat multi dintre evreii din diaspora, crestini care se inchina zilnic la Sfantul Mormant, la israelienii ultra-ortodocsi, inrolati in "patrulele modestiei", tineri nationalisti, sau la soldatii pregatiti oricand de lupta, sprijiniti de valoroasa contributie informativa de inteligenta venita din intreaga lume. "Pline de viata, lipsite de inhibitii si in continuu fascinante", istorisirile au fost facute cadou Departamentului Externe de catre energica si experimentata secretar doi si consilier de presa si cultura a Ambasadei Israelului, Sandra Simovich, care a spus (doar) "la revedere" Romaniei, urmand sa ocupe o alta pozitie importanta in cadrul Ministerului de Externe al Israelului. Sandra a lasat succesoarei sale, Netta Balazs, placerea de a-i continua misiunea. (Victor RONCEA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.