Pe etajerele unei camere intunecate sau atarnand de carlige pentru carne se pot vedea "bucati umane" care pe cat sunt de realiste, pe atat de comestibile. Locul arata ca o camera mortuara sau ca adapostul unui ucigas in serie, dar in realitatea este
Pe etajerele unei camere intunecate sau atarnand de carlige pentru carne se pot vedea "bucati umane" care pe cat sunt de realiste, pe atat de comestibile. Locul arata ca o camera mortuara sau ca adapostul unui ucigas in serie, dar in realitatea este doar o... brutarie, informeaza, Rompres. Ceea ce par a fi parti de corp uman in putrefactie sunt de fapt sculpturi din paine realizate de Kittiwat Unarrom, student la arte plastice in varsta de 28 de ani. "Desigur ca oamenii sunt socati si cred ca sunt nebun cand vad aceste lucrari. Dar din momentul in care afla care este ideea din spatele lor, inteleg si devin interesati de realizarile mele", a marturisit studentul. Kittiwat spera ca lucrarile sale realiste sa ii faca pe oameni sa mediteze daca ei sunt cei care consuma mancarea sau mancarea este cea care ii consuma pe ei. "Viata tuturor merge mai repede acum, chiar si cand este vorba de a lua masa. Cand mancam, nu ne gandim la sanatate sau siguranta, ci doar la papilele noastre gustative", a mai spus studentul thailandez, care a inceput prin a picta portrete. Apoi a inceput sa amestece mijloacele de exprimare artistica si in final s-a oprit la coca, un material natural pentru el, dat fiind faptul ca familia sa detine o brutarie. Pe langa capetele umane... comestibile realizate din coca, ciocolata, stafide si nuci de acaju, Kittiwat realizeaza si maini, picioare, nu doar umane, ci si de porc sau de pui. Apeleaza la carti de anatomie, dar si la ceea ce a vazut in muzeele de criminologie pentru a recrea cat mai realist diverse parti ale corpului uman. Acum, primeste in mod regulat comenzi de la curiosi, dar si de la cei care vor sa-si sperie zdravan amicii sau colegii. Pana la sfarsitul anului, "morga" lui Kittiwat va fi prezentata la universitatea Silpakorn, din Bangkok, cand acesta isi va sustine disertatia. "Cand oamenii vad painea nu vor sa guste din ea. Dar cand o fac totusi, isi dau seama ca este o paine care oricare alta. Lectia este sa nu mai judecam doar dupa aparente", a mai spus studentul. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.