Romania asteapta acreditarea a patru noi masuri din Programul Sapard, care ar putea fi avizate de Comisia Europeana la sfarsitul lunii septembrie, a declarat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR
Romania asteapta acreditarea a patru noi masuri din Programul Sapard, care ar putea fi avizate de Comisia Europeana la sfarsitul lunii septembrie, a declarat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Danut Apetrei. El a precizat ca pentru noile masuri sunt alocate 220 de milioane de euro. "Speram ca noile programe sa fie aprobate pana la sfarsitul lunii, insa totul depinde de rezultatul auditului Comisiei Europene din data de 20 septembrie", a spus Apetrei. Cele patru noi masuri vizeaza imbunatatirea structurilor in vederea realizarii controlului de calitate veterinar si fitosanitar pentru calitatea produselor alimentare si pentru protectia consumatorilor (41 milioane euro), precum si constituirea grupurilor de producatori (13 milioane euro). De asemenea, se vor aloca fonduri pentru proiecte care vor promova metode agricole de productie destinate sa protejeze mediul si sa mentina peisajul rural (39 milioane euro). Potrivit reprezentantului Ministerului Agriculturii, in cadrul acestei masuri va fi initiat un program pilot pentru judetele Suceava, Arad, Galati, Timis si Calarasi, de care beneficiaza fermierii care practica agricultura ecologica. O alta masura care va fi acreditata este cea privind silvicultura, iar fondurile comunitare atribuite vor putea fi folosite pentru impadurirea de terenuri agricole productive si neproductive, dar si pentru o serie de investitii noi (127 milioane euro). (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.