Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei isi incepe de astazi aventura la Europenele din Turcia, elevele antrenorilor Ioan Valerian si Dan Fleseriu urmand sa intalneasca, de la ora 16, la Izmir, in meciul inaugural din Grupa B, galonata selectio
Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei isi incepe de astazi aventura la Europenele din Turcia, elevele antrenorilor Ioan Valerian si Dan Fleseriu urmand sa intalneasca, de la ora 16, la Izmir, in meciul inaugural din Grupa B, galonata selectionata a Rusiei, multipla medaliata olimpica, mondiala si europeana. Prezenta la startul competitiei continentale fara cinci titulare, printre care se numara, din pacate, si cea mai valoroasa jucatoare din ultimul deceniu, Monica Brosovschi, dar si principalii pivoti din preliminarii, Florina Pascalau si Erzsebet Ambrus, echipa noastra pare a fi victima sigura in disputa cu trupa pregatita de Igor Grudin, mai ales ca in lotul Rusiei se afla si cateva sportive care evolueaza cu succes in campionatul profesionist nord-american. Dar cum obiectivul tricolor este clasarea pe locul 9-10, meciul de debut cu Rusia, dar si cel de sambata, cu Spania, bronzul editiei precedente europene, nu face parte din graficul staff-ului tehnic roman, care s-a orientat spre obtinerea unor victorii in confruntarile cu Serbia&Muntenegru, Turcia sau Lituania. "Vom aborda intalnirile in functie de valoarea adversarului, pentru ca avem un lot decimat, care trebuie sa faca fata la meciurile importante. Iar pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie ca echipa de baza sa fie apta de joc la ora confruntarilor cu Serbia, Turcia si Lituania. Cred ca faptul ca jucam in primele doua meciuri cu Rusia si Spania, doua echipe care vor atinge cu siguranta semifinalele, este pozitiv pentru noi. Avem timp sa studiem adversarii si poate reusim o surpriza", a declarat Ioan Valerian, care a pus la punct la antrenamentul de ieri ultimele detalii tehnico-tactice. Reamintim ca primele patru echipe din serii se vor califica in sferturile de finala, in vreme ce ultimele doua clasate vor juca in grupa valorica 9-12.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.