Marele rabin al Genevei, Alexandru Safran, fost rabin sef al Romaniei, gonit de la noi de regimurile antisemite din anii '40, care ne-a parasit recent, a fost o personalitate de frunte a iudaismului roman si european, insuficient de cunoscuta. In ciu
Marele rabin al Genevei, Alexandru Safran, fost rabin sef al Romaniei, gonit de la noi de regimurile antisemite din anii '40, care ne-a parasit recent, a fost o personalitate de frunte a iudaismului roman si european, insuficient de cunoscuta. In ciuda mizeriilor suportate a ramas atasat tarii noastre si a fost unul dintre cei mai darji luptatori impotriva exceselor de culpabilizare a romanilor in problema evreiasca. Totodata, a fost un mare carturar care, printre altele, a explorat si interpretat in mod original traditiile kabaliste, dandu-le o dimensiune filozofico-religioasa.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.