De la 21.30, Antena 1 difuzeaza filmul "Armura divina" (Longxiong hudi), in regia lui Jackie Chan. Din distributie fac parte Jackie Chan, Alan Tam, Rosamund Kwan, Lola Forner si Bozidar Smiljanic.
Dupa ce fosta sa iubita este rapita, Jackie si
De la 21.30, Antena 1 difuzeaza filmul "Armura divina" (Longxiong hudi), in regia lui Jackie Chan. Din distributie fac parte Jackie Chan, Alan Tam, Rosamund Kwan, Lola Forner si Bozidar Smiljanic.
Dupa ce fosta sa iubita este rapita, Jackie si Alan pornesc in cautarea unor antichitati foarte valoroase pentru calugarii unei secte ciudate care cerusera aceasta rascumparare. O parte din obiecte le sunt puse la dispozitie de un colectionar bogat, care insa le cere sa ii aduca inapoi nu numai o parte, ci intreaga colectie si le-o incredinteaza pe fiica sa, May, care doreste sa ii insoteasca in aceasta aventura.
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Pestele cel mare", in regia lui Tim Burton. Din distributie fac parte Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Alison Lohman, Helena Bonham Carter si Danny DeVito.
Dupa multi ani si nenumarate aventuri, Bloom (Albert Finney) este bine cunoscut ca povestitor a tot felul de istorii exagerate despre viata sa aventuroasa, de pe cand era un tanar mai altfel decat ceilalti (Ewan McGregor), cand dorinta de pribegie il purtase in jurul lumii ca apoi sa-l aduca inapoi de unde a plecat. Explorarile sale mitice sunt si incantatoare si suprarealiste, impletind povesti despre uriasi si varcolaci, artiste de cabaret siameze, o vrajitoare cu un ochi de sticla cu care poate vedea viitorul - si, desigur, un peste urias care nu se lasa prins.
Fabulatiile lui Bloom ii incanta pe toti cei pe care ii intalneste, cu exceptia fiului sau, Will (Billy Cudrup), si el plecat de acasa, dar, in cazul lui, pentru a scapa din conul de umbra in care se afla din cauza tatalui sau. Cand Edward se imbolnaveste si sotia sa Sandra (Jessica Lange) incearca sa ii impace, Will porneste in propria lui calatorie incercand sa separe mitul de realitate din viata tatalui sau si sa gaseasca o cale de reconciliere. Un univers straniu, exuberant ca forma plastica, cu induiosatoare scene de familie, toate sub umbrela geniului de a povesti in imagini a lui Burton.
De la 22.00, TVR Cultural difuzeaza filmul "Adio, arme!" (A Farewell to Arms), in regia lui Frank Borzage. Din distributie fac parte Gary Cooper (foto), Helen Hayes, Adolphe Menjou, Mary Philips si Mary Forbes.
Prima ecranizare a romanului omonim al lui Ernest Hemingway. Locotenentul Frederick Henry, ofiter in primul razboi mondial, se indragosteste de tanara infirmiera Catherine Berkley, pe care initial o ia drept o femeie de moravuri usoare. Cei doi, desi inevitabil separati de intoarcerea lui Henry pe front, se vor regasi in final.
Acest happy-end a starnit nemultumirea lui Hemingway, care s-a plans ca Hollywood-ul a alterat mesajul romanului sau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.