Zona Bucovinei a atras, in ultimii ani, un numar important de vizitatori interesati mai ales de sporturile de iarna, tratament balnear si manastirile Moldovei, dar reprezentantii industriei turistice si-au propus sa dezvolte acum si alte segmente. O
Zona Bucovinei a atras, in ultimii ani, un numar important de vizitatori interesati mai ales de sporturile de iarna, tratament balnear si manastirile Moldovei, dar reprezentantii industriei turistice si-au propus sa dezvolte acum si alte segmente. Oferta propusa turistilor romani si straini include, printre altele, practicarea unor sporturi extreme, precum river rafting pe raul Bistrita, si organizarea unor circuite in timpul carora sunt prezentate diferite obiceiuri si mestesuguri traditionale. In plus, autoritatile locale din Vatra Dornei au depus un proiect de investitii de circa cinci milioane de euro la Ministerul Integrarii pentru obtinerea unor finantari internationale pentru infrastructura turistica. Printre obiectivele propuse se afla amenjarea unui patinoar si a unei noi partii de schi cu transport pe cablu. Companiile din turism au investit anul trecut circa 15 milioane de lei (150 de miliarde lei vechi) in Vatra Dornei, pentru extinderea si modernizarea spatiilor de cazare si a celor de tratament, a declarat primarul localitatii, Constantin Hutanu. "Investitiile au fost toate din capital privat si au vizat amenajarea sau modernizarea unor moteluri, pensiuni si hoteluri, dar si a unor baze de tratament. In urma acestor lucrari, circa 150 de locuri de cazare au fost introduse in circuitul turistic, Vatra Dornei avand un total de 2000 de locuri", a mai spus Hutanu. In 2004, Vatra Dornei a atras un numar record de turisti, fiind considerat cel mai bun an de dupa 1989.
Circa 150.000 de turisti si-au petrecut concediile in zona, dintre care circa 15%-20% au fost straini. Cea mai profitabila perioada a anului este iarna, cand sunt organizate Serbarile Zapezii. In acest an, insa, din cauza inundatiilor si a grevei de la CFR, care au afectat fluxul turistic spre zona Bucovinei, potrivit estimarilor primarului, numarul turistilor a scazut cu 50% de la inceputul anului. Cu toate acestea, cei care lucreaza in turism in Bucovina isi pastreaza optimismul cu privire la viitorul acestei industrii si incearca sa isi diversifice oferta, mizand atat pe traditie si istorie, cat si pe turismul balnear si cel de aventura. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.