O noua scoala, construita la initiativa Federatiei Sindicatelor Petrom, va fi inaugurata, astazi, in comuna Poeni din regiunea Herta, Ucraina. Cursurile noii institutii de invatamant se vor desfasura in limba romana, au primit promisiuni reprezentant
O noua scoala, construita la initiativa Federatiei Sindicatelor Petrom, va fi inaugurata, astazi, in comuna Poeni din regiunea Herta, Ucraina. Cursurile noii institutii de invatamant se vor desfasura in limba romana, au primit promisiuni reprezentantii Federatiei. In localitate mai exista o scoala, insa elevii romani vor putea invata intr-o cladire noua incepand din acest an. La ceremonia de inaugurare va participa presedintele Federatiei Sindicatelor Petrom, Liviu Luca. Totodata, reprezentantii Federatiei vor pune la dispozitia elevilor romani rechizite pentru ca acestia sa isi inceapa anul scolar in cele mai bune conditii. Ceremonia de inaugurare va include si o slujba religioasa, prin care va fi sfintit noul locas de invatamant. Federatia Sindicatelor Petrom nu se afla la prima initiativa de acest gen in regiune, in comuna Poeni fiind construita deja o biserica cu hramul Sfantului Dumitru de catre aceeasi organizatie. Un reportaj despre tinutul stravechi romanesc si situatia romanilor din regiune in ziarul ZIUA de maine. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.