Senatorul PSD, Ion Iliescu, i-a atacat ieri extrem de dur pe reprezentantii Coalitiei de la Putere, sustinand ca necesitatea schimbarii presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului este o "minciuna ordinara". "Li se pare anomalie faptul ca prese
Senatorul PSD, Ion Iliescu, i-a atacat ieri extrem de dur pe reprezentantii Coalitiei de la Putere, sustinand ca necesitatea schimbarii presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului este o "minciuna ordinara". "Li se pare anomalie faptul ca presedintii celor doua Camere sunt de alta culoare politica decat Guvernul. Pai asta a fost rezultatul votului de la alegerile de la sfarsitul anului trecut, care a creat un anumit raport de forte in Parlament, care a dus la alegerea celor doi presedinti. Li se pare de netolerat asa ceva. Ba chiar vin cu vehementa sa sustina reprezentantii Coalitiei ca asa ceva este inacceptabil, ca asta impiedica functionarea institutiilor statului si ca nicaieri in lume nu e asa ceva. Este exact invers. Este o minciuna ordinara aceasta afirmatie!", a afirmat Ion Iliescu, citat de Mediafax. El a mai spus ca nu exista situatii in care sa nu se accepte asa ceva, deoarece "coabitarea politica in diferite forme" reprezinta regula, si nu exceptia. "Numai noi nu avem pregatirea necesara ca sa acceptam o regula elementara a acestui joc", a adaugat senatorul PSD. Ion Iliescu a facut aceste afirmatii la lansarea cartii sale "Viata politica intre violenta si dialog", aparuta in 1997 si reeditata acum.
Nastase a invins Coalitia la Camera
Seful deputatilor, pesedistul Adrian Nastase, a reusit marti sa strice planurile Coalitiei aflate la guvernare boicotand convocarea sesiunii extraordinare ce avea scopul de a-l schimba din functia de presedinte al Camerei. "Examinand articolul 78 din Regulament, care imi permite, ca presedinte al Camerei, sa fac o cenzura a cererilor de sesiune extraordinara, am constatat ca pentru aceasta tema competenta revine nu unui grup de parlamentari, ci este o competenta exclusiva care revine Biroului Permanent. Deci, din acest punct de vedere, solicitarea nu poate sa fie acceptata", a spus mandru Nastase.
PNL: Se cere demis
PNL considera inadmisibil comportamentul lui Nastase, sustinand ca acesta a incalcat regulile constitutionale si a ignorat solicitarea a aproape jumatate din membrii Camerei Deputatilor care doreau convocarea sesiunii extraordinare. "Cat a fost prim-ministru, Adrian Nastase a transformat Parlamentul in anexa Guvernului, iar de cand este presedintele Camerei Deputatilor incearca sa-si subordoneze aceasta institutie si sa o conduca ca pe mosia de la Cornu", mentioneaza Nicolaescu. El spune ca, "prin ceea ce face", Nastase "se cere demis cu orice pret".
Senatorii PRM vor motivarea revocarii lui Vacaroiu
La Senat, va incepe astazi sa lucreze Comisia speciala pentru modificarea Regulamentului, care va analiza toate propunerile de amendare a acestui document. Senatorii Comisiei vor trebui ca pana duminica seara se elaboreze un raport final, care va intra in sesiunea ordinara in dezbaterea plenului.
Intre timp, senatorii PRM au anuntat ca vor cere, la modificarea Regulamentului Senatului, necesitatea depunerii unei motivatii la cererea de revocare a presedintelui Senatului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.