Unul dintre avocatii fostului director al Electrica Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu, Nasti Vladoiu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca "ceea ce se intampla la Timisoara este o mascarada ce se vrea proces penal". Reamintim, procurorii din
Unul dintre avocatii fostului director al Electrica Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu, Nasti Vladoiu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca "ceea ce se intampla la Timisoara este o mascarada ce se vrea proces penal". Reamintim, procurorii din Timisoara au finalizat urmarirea penala in dosarul Electrica Banat, in care 12 din cele 44 de persoane cercetate pentru prejudicierea societatii cu peste 200 de miliarde de lei vechi au fost arestate preventiv. Procurorii au stabilit ca, in perioada 2003 - 2004, Electrica Timisoara si alte filiale din tara ar fi achizitionat de la Vasile Croitoru produse electrice contrafacute sub marca Siemens, in valoare de aproximativ 21 de miliarde de lei vechi. Achizitia s-a facut, conform procurorilor, cu sprijinul unor persoane cu functii de conducere din cadrul societatilor, printre care Silviu Lucian Boghiu, care au beneficiat, in schimb, de sume de bani si masini de lux in valoare de cinci miliarde de lei.
Sesizare la CSM si Ministerul Justitiei
"Conform principiului "scopul scuza mijloacele", Boghiu este, de fapt, un mijloc prin care se vrea capul altcuiva, probabil al fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu", a mai spus avocatul Vladoiu. La randul sau, avocatul Catalin Dancu a fost mult mai transant. "Boghiu a fost intrebat sistematic de catre procurori despre Dan Ioan Popescu. Ba, mai mult, i s-a spus ca daca declara ca in aceasta problema e "mana" fostului ministru, cu el "se rezolva". Acestea sunt dosare de imagine, procese politice. Criticau PSD-ul pentru imixtiuni in actul de justitie. Cei aflati acum la putere fac la fel, folosindu-se de oameni din teritoriu care se vor sefi la Bucuresti. In teritoriu sunt procurori cu mentalitate de Stefan Gheorghiu, specializati la seral in arta santajului. Exceptand cazul Dinu Patriciu, care este un alt exemplu de proces politic, ceilalti membri ai partidelor la guvernare sunt niste sfinti? Pentru ca nu vad nici un proces impotriva vreunui membru al acestor partide. Suntem mintiti ca se face reforma in justitie. Reforma nu se face cu procese politice. Acestea sunt niste tunuri pentru a demonstra Uniunii Europene ca se face reforma. Pe Condoleezza Rice n-au pacalit-o. In mesajul adresat cu prilejul intalnirii premierului Tariceanu cu ambasadorii a criticat faptul ca nu se respecta independenta justitiei", a mai spus avocatul Catalin Dancu.
Pe langa aceste acuze, avocatii au denuntat si modul in care s-a desfasurat procesul. Conform acestora, acuzatiile impotriva lui Boghiu au la baza o singura declaratie, a martorei I. Caraba (se pare, nepoata actualului procuror sef al PNA, Dan Morar), dar care a retractat, in presa, declaratia data in fata procurorilor, afirmand ca a fost supusa presiunilor pentru a-l incrimina pe Boghiu. In ceea ce priveste acuzatia de mita (Boghiu ar fi primit un autoturism Audi in schimbul "serviciilor" prestate), avocatii au declarat ca masina apartine companiei Enol, controlata de Boghiu, si a fost cumparata de firma prin act de vanzare/cumparare si platita integral, prin patru ordine de plata. Avocatii au mai spus ca multe dintre prevederile Codului de Procedura Penala au fost incalcate, nu numai de procurori, ci si de judecatorii din Timisoara. Ei au anuntat ca vor cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa stramute procesul de la Timisoara, pentru a fi asigurata o instanta impartiala. In plus, vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Justitiei asupra abuzurilor facute de procurori si judecatori in acest caz.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.