Muzeul figurilor de ceara din Salzburg, in centrul Austriei, a fost in alerta in ultimul weekend, dupa ce s-a furat capul unei statui a lui Mozart, relateaza Mediafax.
Un necunoscut a desurubat si a luat cu el capul cu peruca al faimosului comp
Muzeul figurilor de ceara din Salzburg, in centrul Austriei, a fost in alerta in ultimul weekend, dupa ce s-a furat capul unei statui a lui Mozart, relateaza Mediafax.
Un necunoscut a desurubat si a luat cu el capul cu peruca al faimosului compozitor, de la muzeul "Next to Mozart", in noaptea de vineri spre sambata.
Proprietarul muzeului, Haytem Al-Wazzan, a promis ca nu va depune plangere daca piesa, in valoare de 15.000 de euro, va fi returnata. "Nu am primit raspuns de la nimeni pana acum", a declarat cu regret un angajat al muzeului. Se pare ca hotul a ramas inchis in muzeu si apoi a fugit pe o iesire de urgenta, cu capul statuii. Potrivit politiei, din cauza intunericului, camera de supraveghere nu va putea permite identificarea individului. Reprezentantii muzeului au declarat ca va fi nevoie de cateva luni pentru realizarea unei copii.
Inaugurat in toamna anului 2004, "Muzeul Multimedia de Ceara" propune vizitatorilor un tur printre 77 de statuete in marime naturala, dintre care unele sunt chiar animate, pentru a reda atmosfera unei zile in oras, din anul 1791, anul mortii lui Wolfgang Amadeus Mozart. Austria va sarbatori anul viitor, prin mai multe concerte, cea de-a 250-a aniversare de la nasterea compozitorului, la Salzburg. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.