Cincisprezece prostituate din Budapesta au fost alese dintr-o mie de practicante ale celei mai vechi meserii, pentru a urma cursuri de tehnologia informatiei, limbi straine si management, in cadrul unui proiect finantat de o asociatie a prostituatelo
Cincisprezece prostituate din Budapesta au fost alese dintr-o mie de practicante ale celei mai vechi meserii, pentru a urma cursuri de tehnologia informatiei, limbi straine si management, in cadrul unui proiect finantat de o asociatie a prostituatelor din Ungaria, transmite MTI. Absolventele acestor cursuri cu durata de un an vor primi un certificat care sa ateste pregatirea lor ca agenti de marketing ori de publicitate, meserii in care sigur isi vor gasi de lucru, a declarat Agnes Foldi, purtator de cuvant al asociatiei. Participantele au fost alese dintr-un numar de o mie de femei, in urma unui proces complex de selectie, care a presupus chiar si o evaluare psihologica, facuta pentru a se vedea in ce masura sunt ele dispuse sa isi schimbe profesia. O alta cerinta a fost ca ele sa fi absolvit cel putin gimnaziul.
Pe langa faptul ca au fost inscrise la acest curs, cele 15 femei vor primi asistenta in incercarea de a-si schimba stilul de viata, a mai spus Foldi. Toate costurile presupuse de aceasta schimbare vor fi acoperite de fundatie, care a alocat un grant de aproape 28 de milioane de forinti (112.000 de euro) pentru acest curs.
Attila T. Varkonyi, directorul scolii, spune ca instructorii vor avea un sentiment profund de implinire in cazul in care toate cursantele vor absolvi aceasta forma de invatamant. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.