Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a anuntat luni seara ca administratorul delegat Cornel Dinu va ocupa functia de director tehnic al echipei, urmand a participa la antrenamente si la sedintele tehnice de dinaintea meciurilor. Aceasta d
Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a anuntat luni seara ca administratorul delegat Cornel Dinu va ocupa functia de director tehnic al echipei, urmand a participa la antrenamente si la sedintele tehnice de dinaintea meciurilor. Aceasta decizie a fost luata in cadrul unei intalniri intre actionarii FC Dinamo, care a avut loc la baza Keoke. La intalnire au participat presedintele executiv Ioan Becali, directorul executiv Cristi Borcea, Cornel Dinu, actionarii Constantin Turcu, Vladimir Kohn, Gigi Netoiu, Nicolae Badea, Bagher Karimzadeh, Florin Busca si Dragos Savulescu, antrenorul Ioan Andone si chestorul Nicolae Berechet. Sedinta a inceput la ora 18,30 si a durat aproximativ trei ore, primul care a plecat fiind Berechet. "A fost o masa impreuna cu antrenorul nostru si cu actionarii. Am analizat situatia echipei si, de comun acord, am hotarat ca Dinu sa se implice mai mult in relatia asta. Va fi directorul nostru tehnic. Probabil saptamana viitoare, cand va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor, vom oficializa aceasta decizie prin includerea in organigrama. Daca tot avem o comoara ca Dinu, de ce sa nu folosim capacitatile dansului? Prin implicarea domnului Dinu vom sti mai multe si de la preparatorul fizic despre modul in care este pregatita echipa, dar nu va conditiona neaparat alcatuirea formatiei", a declarat, la finalul sedintei, Ioan Becali, care a venit la intalnire impreuna cu Dinu, in masina acestuia din urma. Becali a precizat ca Andone va raspunde pentru rezultate. "Andone ramane antrenorul nostru principal si va raspunde de rezultate, de echipa pe care o pune in teren. Daca tot il avem pe Dinu, simbolul nostru, emblema noastra, vrem sa stea mai aproape de echipa la antrenamente si la sedintele tehnice. Nu s-a pus niciodata problema inlocuirii lui Andone. El ramane antrenorul nostru, indiferent daca se rateaza calificarea in Cupa UEFA. Necalificarea in Cupa UEFA, o eventuala infrangere, caderea pe locul trei sau patru, sau chiar mai jos, nu vor pune in discutie inlocuirea lui Andone. Eu sunt de partea lui Andone si il voi apara intotdeauna", a subliniat Becali.
Andone n-a avut de ales
Presedintele executiv al FC Dinamo nu crede ca Andone ar putea fi deranjat de numirea lui Dinu in functia de director tehnic. "Nu cred ca l-a deranjat pe Andone numirea lui Dinu, pentru ca ei oricum au o relatie, iar Dinu participa la antrenamente si la sedintele tehnice. Dar daca nu era in organigrama, nu avea tupeul necesar. Nu mai vreau ca in avion domnul Andone sa citeasca o carte, domnul Dinu sa citeasca alta carte si sa nu se vorbeasca despre urmatorul meci pe care-l jucam sau despre meciul pe care l-am jucat", a explicat Becali. Intrebat daca la sedinta s-a discutat si despre o eventuala remaniere a lotului, Becali a raspuns: "Nu s-a pus problema unei remanieri in lot. S-a discutat doar despre aceasta problema si despre faptul ca nu reusim sa jucam eficient. E prima oara la Dinamo cand nu s-a vandut nici un jucator, cand s-au investit 2,5 milioane pentru cumpararea de jucatori si dorim mai mult. Chiar daca aveam trei puncte in plus dupa meciul cu Farul, chiar daca eram liderul clasamentului, jocul sufera si asta o vede toata lumea. Andone si-a exprimat punctul de vedere asupra fiecarui jucator. Are nevoie de timp pentru ca a schimbat tactica din mers, iar acest lucru probabil ne va mai costa pana vom ajunge la acel tel comun". Andone a declarat, la finalul intalnirii de la baza Keoke, ca nu s-a pus nici un moment in discutie plecarea sa de la conducerea tehnica a echipei. "Am luat masa impreuna si nimic mai mult. Nu a fost nici o sedinta a Consiliului de Administratie, doar o discutie. S-a discutat despre jocul echipei si nu s-a pus in discutie plecarea mea. Eu mai am contract cu Dinamo inca un an", a spus Andone. Inainte de reunire, presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca este vorba despre o cina privata intre el si prietenii sai. Surse din cadrul clubului sustin ca in cazul in care Andone nu ar fi acceptat numirea lui Dinu in functia de director tehnic, ar fi avut doar varianta demisiei, situatie in care ar fi trebuit sa achite clauza de reziliere a contractului, estimata la 300.000 de dolari. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.