Ministerul Justitiei a incheiat ieri cu Guvernul olandez o intelegere privind acordarea unui grant de doua milioane de euro, suma ce va fi folosita pentru repararea unor inchisori din Romania si pentru realizarea unui studiu referitor la un penitenci
Ministerul Justitiei a incheiat ieri cu Guvernul olandez o intelegere privind acordarea unui grant de doua milioane de euro, suma ce va fi folosita pentru repararea unor inchisori din Romania si pentru realizarea unui studiu referitor la un penitenciar cu 500 de locuri. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, la semnarea acordului, ca acesti bani vor acoperi costul lucrarilor de reparatie a unor unitati si achizitionarea unor centrale termice pentru inchisori. Acordul a fost semnat de ministrul Justitiei, Monica Macovei, si ministrul Afacerilor Europene al Olandei, Atzo Nicolai, aflat in vizita in Romania.
La randul lui, seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Marius Iacob (foto), a aratat ca, in momentul de fata, pentru incalzirea unor puscarii se foloseste pacura, ceea ce este extrem de costisitor, iar ca introducerea gazelor naturale ar reduce aceste cheltuieli. In acest sens, el a dat drept exemplu inchisorile din Botosani, Drobeta Turnu Severin si Gherla, care sunt incalzite pe baza de pacura. Iacob a mai subliniat ca sistemul penitenciar este unul subfinantat iar ca banii primiti de la stat sunt insuficienti. Pe de alta parte, ministrul Monica Macovei a spus ca va prezenta in Guvern, saptamana viitoare, proiectele de modificare a Codului Penal, Codului de procedura penala si a legii executarii pedepselor, aratand ca aceste acte normative contin prevederi care influenteaza standardele aplicate in inchisori. (B.C.G.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.