Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa semneze Ordonanta care permitea institutiilor publice sa achizitioneze mobilier si autoturisme, aprobata de membrii Guvernului in absenta sa, si a decis ca masura sa fie valabila doar in cazul universita
Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa semneze Ordonanta care permitea institutiilor publice sa achizitioneze mobilier si autoturisme, aprobata de membrii Guvernului in absenta sa, si a decis ca masura sa fie valabila doar in cazul universitatilor si spitalelor si numai pentru mobilier, informeaza Mediafax. Astfel, potrivit noii forme a Ordonantei, ministrul Finantelor Publice va putea aproba - la solicitarea ordonatorilor principali de credite si in cazuri temeinic justificate - achizitii de mobilier necesar desfasurarii in bune conditii a activitatii institutiilor publice din domeniul invatamantului sau sanatatii, cu incadrare in bugetul aprobat pe 2005.
In ultima sedinta, membrii Guvernului au adoptat Ordonanta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar si al contabilitatii publice, act normativ care stabilea, printre altele, ca institutiile publice vor avea dreptul sa achizitioneze mobilier si autoturisme pentru perioada ramasa pana la sfarsitul acestui an. Ordonanta abroga astfel prevederile reglementate prin rectificarea bugetara si care interziceau acestor institutii sa efectueze asemenea achizitii. Masura a fost explicata, la momentul adoptarii, prin "necesitatea dotarii cu echipamente noi in special a spatiilor universitare, caminelor si cantinelor studentesti sau al centrelor de hematologie transfuzionala". Ordonanta a fost adoptata in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, la care premierul Calin Popescu Tariceanu a lipsit, fiind in concediu de odihna, si care a fost condusa de vicepremierul Gheorghe Pogea. La sedinta respectiva de Guvern, din partea Ministerului Finantelor Publice - initiatorul actului normativ - a fost prezent secretarul de stat Nicolae Ivan, in conditiile in care noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, nu isi preluase inca oficial atributiile de la predecesorul sau, aflat in concediu. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.