Senatorii s-au reunit ieri, in sedinta extraordinara mai mult pentru a schimba impresii de vacanta si pentru a-l asculta pe presedintele Nicolae Vacaroiu (foto) povestind despre noul sediu al Senatului si mai putin pentru a munci. Teoretic, mult tram
Senatorii s-au reunit ieri, in sedinta extraordinara mai mult pentru a schimba impresii de vacanta si pentru a-l asculta pe presedintele Nicolae Vacaroiu (foto) povestind despre noul sediu al Senatului si mai putin pentru a munci. Teoretic, mult trambitata sesiune extraordinara, care a debutat ieri si se va intinde pana maine, a fost convocata pentru a demara procedura de modificare a Regulamentului, in sensul revocarii lui Nicolae Vacaroiu din functia de presedinte. Practic insa, senatorii s-au prezentat ieri la sala Omnia, pentru a asculta cuminti, in banci, ordinea de zi a sesiunii si pentru a afla ca astazi si maine nu au altceva de facut decat sa amendeze Regulamentul Senatului si Statutul parlamentarilor. Urmatorul pas va fi intrunirea Comisiei special constituita pentru modificarea Regulamentului, care surpriza, va lucra intre 1-4 septembrie, adica exact in weekend. Cel mai posibil, si acest demers va fi doar unul teoretic, stiuta fiind dorinta nemasurata a senatorilor de a pleca "in teritoriu" in zilele de joi, vineri, sambata si duminica. Cum sesiunea ordinara a Senatului va debuta in 5 septembrie, este lesne de inteles ca in sesiunea extraordinara senatorii s-au adunat pentru a se intalni. Cu alte cuvinte, Alianta PNL-PD nu si-a dus la indeplinire nici importantul obiectiv de a intra efectiv in septembrie cu un nou presedinte de Senat. Cu toate acestea, conducerile PNL si PD au anuntat ieri, ca parlamentarii Aliantei nu vor lipsi "sub nici un fel de motivatie" de la sedintele Camerei Deputatilor si ale Senatului, astfel ca termenul stabilit pentru schimbarea presedintilor Camerelor sa fie respectat. PD a decis sa-l sustina pe Radu Berceanu pentru presedintia Senatului, insa PNL nu a nominalizat pe nimeni pana acum pentru candidatura la presedintia Camerei Deputatilor.
Vot pentru schimbarea lui Nastase
Deputatii din Comisia de regulament au votat ieri, cu cinci voturi "pentru" si doua "impotriva", raportul final privind proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor. Dupa o sedinta de cateva ore in care au incercat sa rezolve ultimele "probleme tehnice" ale proiectului si sa revada cele 854 de amendamente, membrii Comisiei de regulament au votat raportul final. In favoarea modificarilor aduse Regulamentului Camerei s-au pronuntat deputatii PNL - Mircea Iustian, PD - Daniel Buda, PC - Bogdan Ciuca, UDMR - Mate Andras Levente si reprezentantul minoritatilor, Aurel Vainer. Presedintele comisiei, deputatul PSD Ioan Bivolaru si deputatul PRM Olguta Vasilescu au votat impotriva raportului. Motivatia votului "impotriva" a fost acea ca "unele" dintre articolele noului Regulament nu indeplinesc prevederile constitutionale si nu respecta decizia Curtii Constitutionale. Presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a declarat ieri ca el este singurul care poate convoca sesiunea extraordinara si a apreciat ca modificarea Regulamentului Camerei nu este o chestiune intr-atat de urgenta, incat sa necesite o astfel de sesiune. "Practic, saptamana asta, aproape ca nu are sens sa discutam despre o sesiune extraordinara pe o tema care este Regulamentul Camerei, care ne-a ajutat ani de zile sa ne desfasuram lucrarile fara probleme. Dintr-o data se considera Regulamentul o problema atat de urgenta, incat este nevoie de o sesiune extraordinara", a declarat Nastase. (R.A.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.