Vamesii rusi din Perm, Siberia, au retinut, duminica, timp de trei ore, o delegatie americana care efectuase o vizita oficiala de o saptamana in Rusia, fara a le da permisiunea de a se imbarca intr-un avion cu destinatia Ucraina, transmite Washington
Vamesii rusi din Perm, Siberia, au retinut, duminica, timp de trei ore, o delegatie americana care efectuase o vizita oficiala de o saptamana in Rusia, fara a le da permisiunea de a se imbarca intr-un avion cu destinatia Ucraina, transmite Washington Post, preluat de Mediafax.
Delegatia americana era condusa de senatorul republican Richard G. Lugar, presedintele Comisiei de Politica Externa din Senatul SUA. Vamesii rusi de pe aeroportul din Perm, localitate situata in Siberia, au cerut permisiunea de a perchezitiona avionul american care urma sa-i transporte la Kiev pe membrii delegatiei.
Oficialii americani au invocat acorduri bilaterale care interzic asemenea "inspectii" si nu au permis vamesilor rusi sa le perchezitioneze avionul, ceea ce a avut drept consecinta blocarea delegatiei, timp de aproximativ trei ore, pe aeroportul din Perm, a explicat Andy Fisher, purtatorul de cuvant al senatorului Richard Lugar.
Delegatia americana a fost tinuta intr-o camera insalubra de langa pista aeroportului, membrii acesteia fiind primiti intr-o incapere a aeroportului numai dupa ce au acceptat sa predea pasapoartele, a declarat Fisher.
"Nu este prima oara cand se intampla un asemenea eveniment", a precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca, in urma cu doi ani, senatorul Lugar s-a confruntat cu o problema similara in acelasi oras. Oficiali americani de la Moscova si Washington au intervenit pe langa autoritatile ruse pentru a permite scoaterea din tara, in siguranta, a delegatiei conduse de Lugar. Delegatia americana, care s-a indreptat catre Ucraina, urmeaza sa faca o vizita si in Azerbaidjan. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.