Institutul pentru Politici Publice (IPP) critica anuntata initiativa a Guvernului de a-i transforma pe sefii serviciilor deconcentrate, incadrati in prezent in categoria functionarilor publici de conducere, in manageri contractuali, pentru a putea fi
Institutul pentru Politici Publice (IPP) critica anuntata initiativa a Guvernului de a-i transforma pe sefii serviciilor deconcentrate, incadrati in prezent in categoria functionarilor publici de conducere, in manageri contractuali, pentru a putea fi mai usor schimbati din functii. Opinia IPP - exprimata intr-o dezbatere pe tema reformei in administratie, organizata ieri, este ca "o atare masura are la baza un fundament exclusiv politic" si indica lipsa unei viziuni pe termen lung asupra reformei. "Fara a se institui un sistem de masurare obiectiva a performantei in activitate, functia contractuala, odata lipsita de prerogativele de putere publica, nu va mai putea garanta punerea in practica a unui program coerent de masuri la nivel local, ducand in acest fel la scaderea calitatii serviciilor publice furnizate comunitatilor locale", avertizeaza Institutul. Potrivit IPP, problemele majore cu care se confrunta in prezent administratia deriva din lipsa unui cod privind managementul functiei publice si din mentinerea unui sistem de salarizare rigid, care nu stimuleaza performanta in activitate a functionarilor publici. Institutul recomanda crearea unui sistem de evaluare a performantei functionarilor publici, independent de factorul politic, precum si introducerea unor reguli de motivare/salarizare care sa stimuleze cresterea performantei in activitate. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.